blog

Een mooi streven

Blogs

Een mooi streven

In één van mijn eerdere columns heb ik al een oproep gedaan om ook mee te doen aan Bakker met Ster. Op het moment dat ik dit schrijf is het nog maar vier nachten slapen voor de bekendmaking van Bakker met Ster. Om nu nog iemand over te halen om aan deze editie mee te doen heeft dus totaal geen nut. Maar ik wil jullie (wie nog niet mee doet) nog wel eens aan het denken zetten om de volgende editie wel mee te doen.

Ons eerste kwartaal hebben wij in de winkel een behoorlijke omzetgroei gezien. Nu weet ik dat Pasen daar dit jaar ook bij zit, maar dan nog is het verschil groot. Nu ga ik niet zeggen dat dit komt door Bakker met Ster, want ik geloof niet dat het zo direct gaat. Maar die periode staan onze verkoopsters wel op scherp, gedreven om alle klanten zo goed mogelijk te helpen en dus ook de mysteryshopper. Natuurlijk moeten de verkoopsters altijd gedreven zijn, maar iedereen weet dat dit niet altijd het geval is. In deze mindere periode van het jaar is het dan ook een goede stok achter de deur.

Vanuit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel zijn er naast ons bedrijf maar twee anderen die ook genomineerd zijn. Samen met nog een echtpaar uit het zuiden van het land mochten wij collega’s gaan beoordelen op de onderwerpen van deze editie. Waar je eigenlijk veel meer aan hebt zijn de discussies en gesprekken die ontstaan buiten de presentaties om. En de herkenbare punten, je vervangt toch net even sneller die kapotte lamp of toch maar even dat likje verf over de pui.

Aan het einde van deze dag kwamen wij tot de conclusie dat we deze wedstrijd nog meer naar onze collega’s moeten gaan uitdragen. Het kost echt wel wat en als je een bedrijf hebt met tien winkels en je neemt al je personeel mee naar de finale is het ook echt geen koopje. Maar waar hebben we het nu over, zie het als een mooi uitje waarin ons personeel in aanraking kan komen met de branche. Daarnaast wordt je bedrijf van voor tot achter doorgelicht, krijg je veel adviezen en tips. Als je dan vervolgens vindt dat je daar niets mee kunt, moet je eerst maar eens bij jezelf te rade gaan.

Voor ons is het bijna zover, twee sterren vasthouden zou mooi zijn. Toch wil je elk jaar beter worden. Wij hopen dus op drie sterren. Daarnaast zal het een gezellige avond worden met alleen maar branchegenoten die naar het hoogste niveau willen streven. Ik snap niet waarom niet iedereen naar dat niveau streeft.

Reageer op dit artikel