blog

Een extra bonus

Blogs

Een extra bonus

Voor elke ondernemer is het belangrijk om de ontwikkelingen van z’n vak bij te houden. Een vakbeurs – zoals de BakkersVak te Rosmalen – is daar een uitgelezen mogelijkheid voor.

Niet alleen om de daar aanwezige standhouders te bezoeken, maar ook om contacten te leggen met collega’s. Zeker in tijden waarin het allemaal minder vanzelf gaat, is dat belangrijk. Dan is het juist goed om je ogen en oren goed de kost te geven. Toeleveranciers, de standhouders, zien en horen veel en hebben vaak een schat aan tips en wetenswaardigheden voor hun afnemers. Soms zit het verschil tussen wel of niet succesvol zijn in kleine details of slimmigheidjes. En dan heb ik het nog niet over het op de hoogte zijn en blijven van trends, brancheontwikkelingen en nieuwe producten.

De vakbeurs in Rosmalen beleeft zijn tweede editie. Bij de eerste, twee jaar geleden, wist niemand wat we daarvan moesten verwachten. De organisatie was er dan wel in geslaagd een flink aantal standhouders binnen te halen, maar de cruciale vraag was of er wel genoeg publiek zou komen.

Welaan, die vraag werd in feite in het eerste uur van de beurs al beantwoord. Gretig kwamen (banket)bakkers uit alle delen van het land naar Rosmalen. Er is behoefte aan zo’n platform, aan een laagdrempelige en toegankelijke bakkerijbeurs. De eerste vakbeurs in Rosmalen werd een succes. Ook al ontbraken grote namen uit de grondstoffenindustrie.
Voor de komende weken staan weer een paar belangrijke data op de agenda. Eerst Pasen. Ook in mindere tijden hebben mensen behoefte op zulke dagen zichzelf te verwennen. Daarna de troonswisseling. In verschillende plaatsen wordt Koninginnedag (de laatste) op zaterdag gevierd en zit ‘het volk’ dinsdag 30 april voor de buis. Twee extra verkoopkansen. De supermarkten houden rekening met een ‘Beatrix-bonus’ van €50 miljoen. Wees erbij. Zo’n troonswisseling vindt maar twee tot drie keer in een mensenleven plaats. Het is dus bijzonder.

Het Oranjefeest begint bij de bakker, toch. Koningin Beatrix is zelfs beschermvrouwe van de NBOV. Ook daar kan de bakker iets mee doen. Hoe een bakker verder op Pasen, Kroningsdag en al die andere dagen kan inspelen met lekkere, onderscheidende producten? Ik ben er zeker van dat het antwoord op die vraag op BakkersVak in Rosmalen is te vinden.

Reageer op dit artikel