blog

Wanneer begint bij u 2013?

Blogs

Wanneer begint bij u 2013?

Afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest. Niet alleen in onze branche. Crisis, stijgende grondstofprijzen en andere stijgende lasten. Ik ben met mijn bakkerij in de crisis begonnen en kan niet zeggen of wij er nu last van hebben.

Is de bakkerij nu een succes, omdat meer mensen thuis eten en daar exclusieve producten bij willen hebben of hadden wij veel sneller kunnen groeien zonder de crisis? Terugkijkend op 2012, kan ik niet meer dan tevreden zijn, maar aan terugkijken heb je niet zoveel. Als je op Bakkerswereld.nl zoekt op failliet 2012 krijg je zo’n 44 resultaten. Als je dan leest en hoort wat de verwachtingen zijn 1ua aantal bakkerijen die binnen nu en vijf jaar verdwijnen, dan is dat zorgwekkend. De drukste tijd van het jaar staat nog voor ons en ik denk dat bijna niemand al met het nieuwe jaar bezig is. Na de drukste tijd komt ook de rustigste tijd. Misschien even lekker om wat rust in de tent te hebben, personeel dat op vakantie kan of een extra grote schoonmaak. In december klanten in je winkel krijgen is niet moeilijk. De vraag is hoe je ze zoveel mogelijk kunt laten meenemen.

Maar hoe zorg je ervoor dat ze in januari en februari ook weer terugkomen? Wat is uw plan om in 2013 het hoofd boven water te houden? Iedereen moet inleveren. Waarom zouden uw klanten in de winkel komen, als het ergens anders goedkoper kan?

Naar mijn idee moet je juist in de eerste maanden knallen, de media bereiken en de consument het gevoel geven dat hij juist bij jouw uniek bakkerij moet komen, omdat hij dan ook uniek is. Onderscheid zal volgend jaar nog belangrijker worden. Wanneer begint u dat volgende jaar?

Arend Kisteman

Reageer op dit artikel