blog

Eindejaarsdrukte

Blogs

Eindejaarsdrukte

Op het moment dat ik deze column schrijf, is de Sint net in Nederland aangekomen. Dit betekent dat we de afgelopen weken al druk zijn geweest met het bakken van speculaasjes, roomboter amandelstaven en pepernoten. Komende week staan we ook vier dagen op de kerstmarkt in Drunen.

Tegelijk met de sintdecoratie voor de winkel heb ik ook de kerstversiering van zolder gehaald. Daarnaast hebben we afgelopen weekend alvast oliebollen proefgebakken. Ook zijn de ingrediënten voor de kerststollen al in huis. Kortom: een drukke tijd. Niet alleen in de productie. Vier dagen kerstmarkt betekent ook vier dagen dubbele bezetting in de verkoop. Gelukkig hebben we een flexibel verkoopteam van allemaal parttimers. Dus allemaal een of twee dag-delen extra en het is opgelost. Het betekent voor mij wel dat ik vier dagen nauwelijks thuis ben. Voor de jongste maar even een weekendje opa en oma geregeld. Dan volgt tot 5 december de sntdrukte. Daarna meestal een week van relatieve rust voordat de kerstperiode losbarst. Dit jaar valt 24 december op maandag, dus zondag is de productie- en inpakdag voor het kleinbrood. We willen dit jaar enkele uren opengaan op die zondag. Supermarkten zullen immers open zijn, dus kunnen (en willen) we als speciaalzaak hier niet achterblijven. De kerstdagen kunnen we gebruiken om bij te komen en daarna komt de eindspurt, de oliebollen. We hebben dan een kersthuisje voor de winkel, van waaruit we oliebollen verkopen die ook buiten (onder een partytent) worden gebakken. Vorig jaar een groot succes, dus voor herhaling vatbaar. Al met al kun je stellen dat we van begin november tot 31 december aan het rennen en vliegen zijn. Het hoort erbij met een eigen bakkerij. Maar als het dan januari is, gaan we, samen met onze twee zonen, genieten van een paar dagen (welverdiende) vakantie.

Reageer op dit artikel