blog

Deelnemen aan Gouden Gard

Blogs

Deelnemen aan Gouden Gard

Door mijn deelname aan de Gouden Gard wilde ik toetsen hoe ik me de afgelopen jaren heb ontwikkeld in vergelijking met leeftijdsgenoten in mijn vakgebied. Ook wilde ik kijken of ik wel op het niveau presteer dat ik van mijzelf verlang. Het winnen van de Gouden Gard is voor mij tot nu toe de bevestiging dat ik op het niveau zit dat ik nastreef.

Het thema dat ik wilde gebruiken, stond voor mij meteen al vast: World at War. Alleen hoe ik dit thema zou moeten omzetten in een showstuk en in de producten was een tweede. Na lang brainstormen en veel schetsen heb ik dat duidelijk gekregen. Maar om uiteindelijk ook dat product te realiseren, heb ik in korte tijd veel moeten leren, allereerst plannen en gestructureerd werken. Ook heb ik nieuwe technieken geleerd, zoals airbrushen en het combineren van kleuren en smaken. Bij dit alles hebben mijn collega’s van Crème de la Crème me geweldig ondersteund en heb ik dankbaar gebruik gemaakt van alle faciliteiten die het bedrijf biedt.

Mijn leven heeft in de maanden van voorbereiding voornamelijk in het teken gestaan van de Gouden Gard. Het winnen ervan en de vele positieve reacties die ik nadien kreeg, is het echter allemaal waard geweest. Eén van de leukste reacties was dat de jury vond dat mijn prestatie een voorbeeld is van het niveau dat de Stichting Gouden Gard nastreeft. Zoiets is natuurlijk super om te horen!

Daarnaast heb ik alleen maar positieve reacties gekregen over het thema dat ik heb gekozen, hoewel velen mij in eerste instantie voor gek verklaarden. Ook alle media-aandacht was overweldigend. Al met al was het een enorm leuke ervaring en ben ik trots op wat ik heb bereikt. Het is een goede basis voor mijn verdere ontwikkeling in de toekomst.

Nu op naar mijn volgende doel: het winnen van de Dutch Pastry Award…

Boudewijn Nijmeijer is werkzaam bij Crème de la Crème in Zoeterwoude. Op 9 oktober 2012 won hij de strijd om de Gouden Gard.

Reageer op dit artikel