blog

Winnen smaakt altijd naar meer

Blogs

Winnen smaakt altijd naar meer

De eerste prijs is eigenlijk onze tweede prijs. Ja, een doordenkertje. Én Leerbedrijf van Jaar worden én de lekkerste Oranjekoek maken in één jaar is heel bijzonder en mooi om mee te maken.

De prijzen zijn heel verschillend. Hebben niks met elkaar te  maken. De eerste is van mens tot mens. Hoe leer je elkaar wat? De tweede prijs gaat om smaak. Hoe maak ik dat product het lekkerst? Of heeft het een toch te maken met het ander? In elk geval krijg ik er energie van en mijn medewerkers ook. Doen we toch maar mooi even met z’n allen. Over medewerkers gesproken, de jongste zit in Macedonië met school. Doet mee aan een internationale vakwedstrijd. Net bericht gehad van zijn voorgangster, die dit jaar Nederlands kampioen is geworden en nu in Noordwijk werkt. Ik probeer een ieder zich te laten ontplooien in dit mooie vak. Alleen de zondagsrust is weg. Als ik zondagmiddag kom om te boekhouden, is er altijd wel iemand aan het bakken voor een wedstrijd. Elke keer na een wedstrijd denk ik, komt de pers of niet? Ze waren ons dit keer echt niet vergeten, eerst op de radio, een dag later op tv en in de krant stonden leuke stukjes. Klanten zwaaiden met de duim omhoog naar de open bakkerij. Ze zijn trots op hun banketbakkers. Of die ene klant die het gebaksdoosje omhoog hield en riep: ‘Ik draag jullie op handen’. Drie keer op rij winnen met Oranjekoek, Leerbedrijf van het Jaar 2012,  Banketbakkerij van het Jaar 2005, Lekkerste Friese duimpjes, Bakker met ster 2009. En weet je wat zo mooi is van winnen? Je krijgt er nooit genoeg van. Het smaakt altijd naar meer. Op naar de volgende titel…

Gerrit Dijkstra is eigenaar van Banketbakkerij de Korenbloem in Sneek. In 2005 werd hij Banketbakkerij van het Jaar. Al meerdere jaren maakt hij de beste Oranjekoek. In 2007, 2010 en 2012 sleepte hij de titel in de wacht.

Reageer op dit artikel