blog

Schoolontbijt: behind the scenes

Blogs

Schoolontbijt: behind the scenes

Een paar dagen geleden parkeerde ik mijn auto pal voor het bordes van Paleis Soestdijk. Het paleis was dicht voor het publiek, maar wij waren welkom om te bekijken of we hier Het Nationaal Schoolontbijt op een bijzondere manier kunnen openen.

Op weg daarheen had ik één van de 2500 deelnemende scholen aan de lijn. Een groepsleerkracht vroeg wanneer ze de leaflets voor de ouders zou ontvangen. En ik belde een bakker met een vraag over de ontbijtpakketten voor zijn school.
Op kantoor  wachttenog een inbox vol mails. Van de Tweede Kamer over het Binnenhofontbijt, van een productpartner over de logistiek, van het tekstbureau over een persbericht, van het Voedingscentrum, van het Oranje Fonds en van een supermarktketen die voor  het eerst meedoet. Kortom: achter de schermen loopt het team dat Het Nationaal Schoolontbijt organiseert zich warm.
Omdat we dit jaar de tiende editie vieren, willen we in oktober groots uitpakken. Nog meer ontbijtbeleving voor 500.000 kinderen, nog meer scholen die het  lesmateriaal gebruiken, nog meer persaandacht en nog meer ouders die het belang zien van een goed ontbijt met brood.
Na negen succesvolle edities weten we dat de organisatie veel werk is. Vooral omdat we het elk jaar net iets anders en nog iets  beter willen doen. En omdat er veel moet gebeuren in een korte tijd. We laten niet alleen een half miljoen kinderen samen  ontbijten, we willen ook een mooie rol voor de bakkers en de supermarkten.
We willen de ouders betrekken, de pers iets  bijzonders bieden, onderzoek doen, ontbijtvrienden maken via social media en de beste samenwerking vinden met onze goede doelen.
Kortom: we willen Nederland met het broodontbijt veroveren. En dat is het leukste werk dat er is. Zeker als je je auto voor  een paleis kunt parkeren.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt gehouden van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november.

Reageer op dit artikel