blog

Hoe hoog legt u de lat?

Blogs

Hoe hoog legt u de lat?

Alsof Ajax geld betaalt om een wedstrijd uit de poule opnieuw te mogen spelen en dan alsnog doorgaan, zo gaat nog dit jaar ‘Bakker met ster 2013’ van start. De vijfde editie moet een speciale worden, een die we nooit vergeten.

Vooraf worden de verwachtingen hoog neergezet, maar na vijf jaar kan dat ook wel. Voor ons is dit een nieuwe ronde om te kijken waar wij staan. Afgelopen halfjaar is er bij ons veel veranderd. Hoe zouden de nieuwe verkoopsters bij de mysteryshoppers scoren, het onderdeel waar we afgelopen jaar het minst op scoorden. En is het überhaupt mogelijk om op de andere onderdelen weer zo hoog te worden beoordeeld? Voor 2012 was onze doelstelling een ster, we kregen er twee. Voor deze editie zou de   doelstelling dan twee sterren zijn, maar zou de lat niet hoger moeten liggen? Nu wordt er over deze wedstrijd veel gezegd en  geschreven en niet altijd even positief. Ook ik ben het niet altijd eens met de opzet van de wedstrijd. Toch heb ik ons bedrijf  opgegeven voor de komende editie. Het levert ons namelijk heel veel op en geeft mij inzicht in het bedrijf door mensen van  buitenaf. Na 2,5 jaar merk ik al dat sommige dingen op de automatische piloot gaan, hoe is het dan met de bedrijfsblindheid bij bedrijven die al 100 jaar oud zijn?
Daarnaast hoort een branche als de onze deze wedstrijd te hebben. Wij zijn elke dag bezig met kwaliteit, ieder op zijn manier en  dat mag worden beloond met sterren. Consumenten kunnen op die manier ook zien dat wij bezig zijn met kwaliteit. Wij gaan dit  jaar voor de derde ster, je moet je elk jaar toch kunnen verbeteren? Wij leggen de lat weer iets hoger. Ondanks alles wat er over  gezegd en geschreven wordt, hoop ik dat er dit jaar veel meer bakkerijen mee doen. Hoe hoog legt u de lat?

Reageer op dit artikel