blog

Thema-acties beter dan prijsacties

Blogs

Thema-acties beter dan prijsacties

Wordt Edwin Prins de nieuwe premier van Nederland? Deze vraag gonsde afgelopen weken door Alblasserdam. En werd ook vaak via Twitter en Facebook aan ons gesteld.

Maar eigenlijk heb ik niet zoveel met politiek. Ik ben nog een echte banketbakker, dat wil zeggen deeg zetten en koekjes bakken. En in de politiek is dat weleens anders…
Dat de verkiezingsstrijd afgelopen weken hot item was, dat had ik wel meegekregen, daarom wilde ik heel
graag inhaken met een thema-actie. Naar mijn overtuiging passen themaacties beter bij de banketbakkerij dan
prijsacties. We maakten een parodie op verkiezingsposters, met bijvoorbeeld een poster met de koptekst: ‘Kies voor kwaliteit’. Alle posters hadden een link met Banketbakkerij Prins en waren voorzien van foto’s
van mijn vrouw Els en mij. De posters waren op een echt verkiezingsbord geplakt en dat trok dan ook zeker de aandacht.
Sociale media
Wat ons verraste was de snelle tamtam via sociale media, waardoor het heel snel via lokale nieuwssites werd opgepakt. Bakkerswereld ontdekte het via Twitter en plaatste het snel. Daarna volgde onder meer het AD/
Dordtenaar en ook regiobladen plaatsten een foto met artikel. We hebben echt heel veel reacties gehad op deze ludieke actie. In de winkel deelden we verkiezingskaarten uit met de tekst dat we ons niet in politieke
discussies mengen, maar dat onze verkoopsters de klant graag adviseren op banketgebied.
Creatieve marketing
Ik wil uniek zijn als creatieve banketbakker in onze regio en dan is creatieve marketing gewoon een
must. Dat er in de week na de publicaties meer klanten kwamen en we meer omzet realiseerden,
dat begrijpt u wel. En wat mij betreft gaan we als branche nog meer met social media doen, want
daar kun je dit soort acties heel goed delen. Edwin Prins is eigenaar van Banketbakkerij
Prins in Alblasserdam.

 

P.S. Ik ga me niet mengen in de formatiebesprekingen, ik blijf gewoon banketbakker. Dat is tenslotte het mooiste vak van de wereld.

Reageer op dit artikel