blog

Gouden Gard voor Oeganda

Blogs

Gouden Gard voor Oeganda

Daar stond ik dan op 21 mei 2012 in Oeganda, Soroti, bij één van de bakkerijen van Bake for Life. Sister Sophie kwam ons met een brede lach tegemoet: ‘Goed dat jullie er zijn!’ Een bakkerij waar lichamelijk gehandicapten een baan kunnen vinden en waar de hele dag door buns en mandazi worden gebakken. Ik hiep een aantal dagen mee en vond het een geweldige ervaring.

8 juni 2012; terug in Nederland, met Bake for Life nog altijd in mijn hoofd. Hier moet ik iets mee! Ik wil ook een aandeel  leveren in zo’n geweldig project, waarin Nederland en Oeganda nauw samenwerken en iedereen gelijk wordt behandeld. Aangezien ik dit jaar meedoe met de Gouden Gard, kwam ik al snel op het idee om Bake for Life daarmee te combineren.

Oeganda was dus een voor de hand liggende keuze als thema voor mijn showstuk. Er werd een plan opgesteld om sponsors te werven,zodat ik samen met anderen ook echt iets kan betekenen voor sister Sophie en alle medewerkers van de bakkerij. Mijn prestatie bij deze wedstrijd wordt gekoppeld aan een bedrag dat sponsors doneren aan Bake for Life. Hoe hoger ik eindig in het eindklassement, hoe hoger het bedrag. Goed idee, toch?

9 oktober 2012; Oeganda is precies 50 jaar onafhankelijk en ik sta mijn uiterste best te doen bij de Gouden Gard. Aan de voorbereiding zal het niet liggen, want alles is tot in de puntjes voorbereid. Maar vooral op deze belangrijke dag mag er niets fout gaan; het is erop of eronder; niet alleen voor mijzelf, maar vooral ook voor Bake for Life! Ik zal gaan vlammen en er alles aan doen om die eerste plaats te veroveren! Zal dit ook gaan lukken? Houd mij in de gaten!

Rik van Wijlick is banketbakker bij Lamers Banket in Venlo. In 2011 werd hij door BNN verkozen tot beste jonge banketbakker van Nederland.

Reageer op dit artikel