artikel

Geroerd door de gasten

Blogs

Geroerd door de gasten

Wat een bewogen maanden heb ik achter de rug. Van een sluiting van mijn zaak tot de aanvraag van het faillissement. Mijn bedrijf, mijn vak, mijn wereld waar ik al vanaf mijn viertiende hard voor heb gewerkt zag ik langzaam opgaan in het niets.

Onder meer vanwege vervelende privé-omstandigheden is het zover gekomen en heb ik het faillissement moeten aanvragen, dat op 7 mei door de rechtbank is uitgesproken. Ik wilde daarna mijn bestaan als zelfstandig ondernemer vaarwel zeggen en ik was zo goed als rond met de Franse chocoladefabriek Valrhona. Ik zou voor het bedrijf demonstraties en workshops gaan verzorgen in Frankrijk en Nederland.

Echter, op de dag dat ik besloot toch een andere weg te kiezen, klopten investeerders bij mij aan. Ondernemers met oog voor het vak, die mij een tweede kans gunnen. Zij waren in de positie om te kunnen reageren op de vraag die ik van mijn klanten kreeg.
Wanneer gaat Maré weer open?  Ondernemersechtpaar Eze en Suzanne van Akkeren, eigenaar van Albert Heijn Ulvenhout, vonden het een gemis in het dorp Ulvenhout. Sinds die dag is het allemaal in een stroomversnelling gekomen. Er is een nieuw, enthousiast team samengesteld en het atelier is weer in bedrijf. De machines maken weer de herrie waar je bovenuit moet komen om te praten en samen mogen we weer ons heerlijke vak uitoefenen. Kunstwerkjes maken die kunnen worden verorberd. Met elkaar hebben we weer verrassende smaaksensaties samengesteld en verpakt in een prachtig jasje.

Op donderdag 5 september had ik een receptie ter gelegenheid van de heropening. Een druk bezochte middag. Ik was geroerd door de aanwezigheid en reacties van mijn gasten. Een atelier vol met mensen die mij een warm hart toedragen. En ja hoe kan ik deze mensen bedanken? Ik heb hen mijn ‘nieuwkomers’ binnen het assortiment laten proeven. Wodka Lime, een lonkend taartje gedecoreerd met een prachtig roze torentje en de oogstrelende Picasso, een traktatie waar de smaken stragiatelle, framboos, mango en pistache biscuit heel goed hand in hand gaan. Mijn Tanoiri van Dominicaanse republiek cacao met er bovenop een makaron zorgde voor mooie reacties. Binnenin word je verrast door de volle framboos bavarois. Wat is het fijn om weer in mijn atelier te zijn en omringd te worden door een jong enthousiast team.

p.s. Patisserie, Chocolaterie, Glacerie | Made by Remco is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 9-18 uur vrijdag van 9-20 uur en op zaterdag van 9-17 uur. Het bedrijf is te vinden aan de Dorpstraat 19 A in Ulvenhout. Wil men op de hoogte blijven van de activiteiten? Like dan de Facebookpagina https://www.facebook.com/marepatisserie

Reageer op dit artikel