Jorrit van Engen deelt graag zijn kennis over broodbakken. Zijn mobiele bakkerij is zijn theater. Zijn beloning: het enthousiasme van zijn klanten.
Christian van Kempen van Christian Chocolaterie Patisserie in Oss, onlangs uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar, deelt een favoriet basisrecept dat aanknopingspunten biedt voor alle seizoenen.
De spanning was enorm gisteravond op het ROC Rijn IJssel College in Wageningen. Daar zijn de Nederlands jeugdkampioenen 2017 gehuldigd. Roy Schepers behaalde de hoogste score en nam de AB Mauri-Award mee naar huis.
Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba in Brakel besloot in 2017 voor het paasthema van Bakkerswereld een authentieke pizza te maken. 'Als bakkers hebben we alles in huis voor álle eetmomenten', was zijn visie, die nog steeds opgeld doet. In de herhaling: de bakkerspizza.
'Brood, zelfs witbrood, draagt in belangrijke mate bij aan de dagelijkse opname van voedingsstoffen. Brood is - als superfood - daarom belangrijk om de groeiende, verouderende, steeds meer stedelijke en lichamelijk minder actieve wereldbevolking te voeden.'
Na een bezoek van zijn vakbroeders van Heerlijk & Heerlijk ontving Herco Veldhuizen begin dit jaar de trofee 'Gilde Goud'. Zij vallen unaniem voor de Appelfleur, een hardloper voor alle seizoenen.
Klanten verleiden doe je het best met lekker ambachtelijk banket op basis van goede grondstoffen. 'Dit abrikozen-crèmetaartje is voor elke bakker eenvoudig te bereiden en biedt volop verkoopkansen.'
Timp Evenementen introduceert op 27 april aanstaande in Arnhem, op Koningsdag, een nieuw biologisch broodje hamburger in samenwerking met Bakker Jos Knippenborg in Lichtenvoorde, Slagerij Herman Beerten in Zieuwent en Bas Diks van Diks Catering & Party Service in Harreveld.
De paastijd is en blijft een belangrijke omzetpiek, ook voor de Achterhoekse topchocolatier Hans Hulshof. Hij pakt uit met een luxe afgewerkt en rijk gevuld paasei, zoals zijn vader dat al maakte.
Arthur Tuytel spoort bakkers aan actiever te innoveren en helpt ze graag een handje. 'Met deze receptuur kunnen bakkers meerdere kanten op. Ze moeten slimme smaken kiezen', aldus de chocolatier en patissier die stap voor stap laat zien hoe hij de bombe maakt.