nieuws

Week van Limburgse Ambachtelijke Bakker ten bate van goede doelen

Algemeen

Week van Limburgse Ambachtelijke Bakker ten bate van goede doelen
Foto: Bakeplus

In het kader van de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker in Limburg en Zuidoost-Brabant maken de deelnemende bakkers zich in het najaar van 2015 een aantal weken lang sterk voor tien, door de bakkers zelf geselecteerde, lokale goede doelen.

De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker in Limburg en Zuidoost-Brabant start op zaterdag 10 oktober 2015. Een week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. Deze feestweek wordt gevierd met tal van activiteiten en eindigt op zaterdag 17 oktober 2015.

Sparen

‘Een aantal weken lang gaan alle deelnemende bakkers sparen voor de goede doelen. Welk goed doel? Dat bepalen de bakkers zelf’, aldus de organisatie. ‘Dit kan variëren van de plaatselijke voetbalclub tot de Voedselbank. Alle goede doelen worden in een koker gestopt en daar worden tien goede doelen uitgeloot.’

Promoten

De Limburgse bakkers gaan de geselecteerde goede doelen promoten. Tijdens de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker toeren de leerlingen van de Limburgse bakkersopleidingen met een promotie- en verkoopwagen door de provincie om klanten van de ambachtelijke bakker te laten kennismaken met een speciaal ontwikkeld goede doel luxebrood. Dit stimuleert de verkoop van het speciaal voor deze week ontwikkelde goede doel luxebrood. De opbrengst gaat naar de tien geselecteerde goede doelen.

Vlaaikeuring

Natuurlijk is er dit jaar ook weer de jaarlijkse vlaaikeuring. De keuring vindt plaats op dinsdag 13 oktober 2015. De prijsuitreiking is een dag later, op woensdag 14 oktober. Ook dit jaar is de Oranjerie in Roermond de locatie voor deze keuring.

Aanmelden

De organisatie: ‘Al met al een prachtige week voor de Limburgse ambachtelijke bakkers. Noteer 10 tot en met 17 oktober 2015 in de agenda!’ Wie zich nu al wil aanmelden voor deelname en/of vragen heeft, kan het contactformulier op de website Vlaaikeuring.nl invullen. Vroege aanmelders maken een extra grote kans op een bezoek van de promotie- en verkoopwagen ter waarde van €600.

Reageer op dit artikel