nieuws

Politie geeft beelden vrij van overvaller Haagse bakkerij

Algemeen

Politie geeft beelden vrij van overvaller Haagse bakkerij
Politie Den Haag

De politie heeft beelden vrijgegeven van de dader die op woensdag 25 maart een bakkerij aan de Van Musschenbroekstraat in Den Haag heeft overvallen. De overvaller, die gewapend was, ging er zonder buit vandoor.

De vooralsnog onbekende dader stapte die woensdag rond 19.30 uur de bakkerij binnen, precies op het moment dat de eigenaar zijn winkel wilde afsluiten. De overvaller eiste, terwijl ook een medewerkster en de 5-jarige dochter van de eigenaar aanwezig waren, geld uit de kassa. De verdachte bediende zich hierbij van een wapen. De politie vermoedt dat de dader in verwarring raakte, doordat de eigenaar hem in eerste instantie niet begreep; de bakker is van Poolse afkomst en verstaat geen Nederlands.

Aan de grond genageld

Hoewel de overvaller zijn eis kracht bijzet door met het wapen naar de kassa te wijzen, besluit hij na enkele ogenblikken te vluchten. De bakker noch zijn medewerkster maakt namelijk aanstalten gehoor te geven aan de eis van de dader; beiden staan van schrik aan de grond genageld. Getuigen hebbend e overvaller vanaf de Van Musschenbroekstraat rechtsaf de Minckelerstraat in zien vluchten, in de richting van de Wenckebachstraat. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor. De politie hoopt dat de beelden zullen leiden tot de aanhouding van de verdachte.
Reageer op dit artikel