nieuws

Koningsdag: primeur voor biobroodjes van Bakker Jos

Algemeen

Koningsdag: primeur voor biobroodjes van Bakker Jos
Foto: Timp Evenementeservice

Timp Evenementen introduceert op 27 april aanstaande in Arnhem, op Koningsdag, een nieuw biologisch broodje hamburger in samenwerking met Bakker Jos Knippenborg in Lichtenvoorde, Slagerij Herman Beerten in Zieuwent en Bas Diks van Diks Catering & Party Service in Harreveld.

Timp Evenementen benadrukt het lokale karakter van het nieuwe bio-burgerbroodje.  ‘De evenementenmarkt verandert. Bezoekers willen een verantwoord en duurzaam geproduceerd product’, stelt eigenaar Luuk Domhof. ‘Veel mensen praten erover, wij doen het.’ Het vlees voor de burgers komt van een lokale boer, de biologische tarwe van een lokale molen. Bas Diks maakte in 2012 het Lekkerste Cateringbroodje.

Versheid en smaak

Met het broodje van Bakker Jos kiest Domhof naar eigen zeggen voor versheid en voor smaak. ‘Je betaalt er iets meer voor dan voor bake off brood, maar dat proef je ook. Met brood van Bakker Jos kiezen we ook voor brood dat zo dicht mogelijk uit de buurt komt en dus zo min mogelijk kilometers heeft afgelegd.

Groencontainer

Domhof trapt het festivalseizoen af met een ‘nieuwe’ foodtruck. Het gaat om een voormalige zeecontainer die geheel zelfvoorzienend is. De zogenaamde groentainer werkt op een (oude) accu afkomstig uit een elektrische auto. Zonnecollectoren voorzien de accu van energie. Is er onvoldoende energie dan draait de groentainer op een biodiesel aggregaat. Die biodiesel maakt Timp Evenementen zelf van de eigen frituurolie.

Reageer op dit artikel