nieuws

‘De Zonnige Zomer’ thema van derde editie TaartenKampioen

Algemeen

Beko Bakkerij Techniek en FrieslandCampina ondersteunen TaartenKampioen 2015. Deze wedstrijd voor hobbybakkers wordt dit jaar voor de derde keer worden georganiseerd en wel op de zondagen 7 juni (inleveren taarten) en 28 juni (finale). De afgelopen weken kon onder andere via Facebook een stem worden uitgebracht op drie verschillende thema’s voor de derde editie; ‘De Zonnige Zomer’ bleek het populairst.

‘De Zonnige Zomer’ thema van derde editie TaartenKampioen
De jury tijdens de beoordeling van de taarten van de deelnemers aan TaartenKampioen 2013. Foto: TaartenKampioen

Bij de wedstrijd waaraan iedereen mag meedoen en waarvoor men zich gratis kan inschrijven via de website www.taartenkampioen.nl, maken de deelnemers thuis in hun eigen vertrouwde omgeving een taart die zij inleveren bij Martin Brood Patisserie Chocolade in Valkenswaard. De vijf beste deelnemers gaan door naar de finale en maken de taart nogmaals voor het oog van de jury en publiek. ‘We bereiden de finalisten voor op de finale en ook de juryleden zorgen op de finaledag er mede voor dat de finalisten zich op hun gemak voelen. Want vijf mooie taarten en een gezellige finaledag voor iedereen is het streven’, vertelt organisator Stefan Brugmans.

Partners

De wedstrijd wordt dit jaar ondersteund door onder andere Beko Bakkerij Techniek en Friesland Campina. Stefan Brugmans: ‘We zijn erg blij dat deze twee partners uit de bakkerijbranche deze wedstrijd mogelijk maken. Zo zorgt Beko Bakkerij Techniek al voor de derde keer ervoor dat de finalisten hun eigen machines ter beschikking hebben tijdens de finale.’

Taartplein

Tijdens de finale zal er in Valkenswaard bij de bakkerij van Martin waar de finale plaatsvindt een taartplein worden ingericht. Onder het thema ‘Valkenswaard Taart’ zullen diverse ondernemers hun producten vertalen in taart, is er voor de kinderen van alles te doen, waar onder een koekversierwedstrijd en kun je natuurlijk taart proeven.

Chocolade Weekend

De hoofdprijs is naast de titel ‘TaartenKampioen 2015’ dit jaar een all-inclusieve Chocolade Weekend voor 2 personen. ‘In twee dagen gaat de winnaar een chocoladeshowstuk maken van zo’n anderhalve meter hoog, diner en overnachten in het luxe viersterrenhotel Golden Tulip Jagershorst en tussendoor lekker relaxen in het zwembad’, aldus de organisator.

Jury

Naast het oordeel van de jury mag het publiek ook mee stemmen voor de Design Award. Foto’s van alle taarten  komen op de website en Facebook te staan. Daar kan men dan een stem op uitbrengen. Dat betekent dat de winnaar van de Design Award niet per se in de finale hoeft te staan. Ook dit jaar is er een deskundige jury. De patissiers Tommas van Rossum, Maurice Daamen, Stefan Brugmans, chef-kok Marcel Kleuskens en bakkerijadviseur en docent Henk van Liempd zullen de taarten gaan beoordelen.

Reageer op dit artikel