nieuws

Bakker Boer in Goes neemt nieuwe productielocatie in gebruik

Algemeen

Bakker Boer in Goes neemt nieuwe productielocatie in gebruik

Bakker Boer heeft in het weekeinde na Pasen de nieuwe productielocatie op bedrijventerrein De Poel II in Goes in gebruik genomen. De nieuwe locatie heeft een totale oppervlakte van 1200 vierkante meter. De nieuwe bakkerij is vooralsnog gericht op de broodproductie, de banketproductie blijft nog in Kloetinge. Dit is een bewuste keuze, omdat deze open banketbakkerij recent is gebouwd en dit de belangrijke ambachtelijke uitstraling naar de winkel geeft.

‘De nieuwe locatie is volledig ontworpen op de toekomst. Zo is er, naast voldoende ruimte, bijvoorbeeld ook een drive-thru afhaalpunt gemaakt, zodat klanten direct aan de gevel hun producten kunnen afhalen. Voor de klant die meer wilt is er tevens een bakkerswinkel aanwezig’, legt Pieter Röling, senior bakkerij-adviseur bij TenBa BV uit. ‘De bakkerij is geheel voorzien van allerlei milieu- en energiebesparende maatregelen waaronder natuurlijk ook ledverlichting. Er is een casco ruimte van zo’n 300 vierkante gereserveerd voor toekomstige productie-ontwikkelingen. Deze ruimte heeft Bakker Boer direct laten bouwen en grotendeels laten afwerken, de invulling kan later volledig vrij bepaald worden. De aansluitingen met grondstoffenmagazijn, koeling, vriescel en inpakruimte zijn in ieder geval al optimaal. Ook zijn er al voorbereidingen voor riolering en aansluitpunten getroffen.’

Regionale leveranciers

Voor de keuze van de bouwpartijen heeft Bakker Boer uiteindelijk besloten om zo veel mogelijk bij regionale leveranciers aan te besteden. ‘Uit duurzaamheid oogpunt vinden wij het belangrijk om zo dichtbij mogelijk in te kopen.’ Sjako Boer vult aan: ‘Én de gekozen bouwpartijen zijn daarnaast ook nog eens vaak mijn eigen klanten. Waarom zou ik het hen dan niet gewoon gunnen!’

Goede begeleiding absolute noodzaak

Voor de gehele begeleiding van het ontwerp van de bakkerij, de aankoop van de grond en de keuze van de aannemer, de loodgieter, de elektricien en de bakkerijmachineleveranciers, heeft Bakker Boer TenBa BV ingeschakeld. Voor de gehele financiële begeleiding is gebruikgemaakt van de kennis en kunde van Beko Advies. ‘We zijn begonnen met het financieel klaarstomen van het bedrijf om deze stap te maken’, zegt Silvia van Nieuwland van Beko Advies. ‘Daarna hebben we met de plannen, budgetindicaties en gegevens van collega TenBa Bakkerijadvies bekeken wanneer de stap gemaakt kon worden in een compleet financieel plan voor de komende jaren. Daarna was de financieringsaanvraag eigenlijk geen lang traject meer, de voorbereiding was gewoon goed.’

Absoluut ambachtelijk proces

Parallel aan dit financiële traject heeft TenBa Bakkerijadvies Bakker Boer begeleid met de kavelkeuze, de bouwvoorbereiding, het bakkerijontwerp, de technische tekeningen en de bouwbegeleiding tot en met de huidige verhuizing. ‘We wilden een absoluut ambachtelijk proces houden met voldoende diversiteit in productiemogelijkheden. Zo hebben we verschillende opties voor deegverwerking, de keuze uit zowel narijskasten, remrijskasten, koelcellen, 0-gradencellen als vriescellen. Dit in combinatie met een aantal soorten ovens kan eigenlijk ieder product via zijn eigen bereidingswijze plaatsvinden’, aldus Sjako Boer.

Lekker soepel

Hij vervolgt: ‘Eigenlijk is het hele traject gewoon lekker soepel verlopen, we hebben weinig stagnatie of frustratie ondervonden en alles verliep volgens planning. Een rustgevend gevoel voor ons in dit voor ons toch wel megaproject.’

Reageer op dit artikel