nieuws

Van Meijel opnieuw Beste Bolusbakker

Algemeen

Van Meijel opnieuw Beste Bolusbakker
Winnaars Joop van Meijel (Bolustrofee 2015, rechts) en Bas Goossen (wedstrijd bakkerijleerlingen) Foto: PR.

De beste Zeeuwse Bolus wordt dit jaar opnieuw gebakken in het Zeeuws-Vlaamse Clinge. Joop van Meijel won de Bolustrofee voor het tweede jaar op rij. Uniek in de lange geschiedenis van deze wedstrijd.

Juryvoorzitter Mark Plaating: ‘Een bolus die smelt op je tong, goed gaar is, met een mooi model en een goede smaakbalans’. Nadat Van Meijel vorig jaar na bijna 20 jaar deelnemen voor het eerst de trofee in de wacht sleepte, bleek zijn kwaliteitsbolus ook dit jaar bestand tegen de concurrentie. En die was stevig, want volgens de jury was de kwaliteit van de inzendingen hoog.

De wedstrijd om de Bolustrofee leverde dit jaar voor Van Meijel bovendien een dubbele overwinning op. Bas Goossen, werkzaam bij Van Meijel, won de boluswedstrijd voor bakkerijleerlingen van Scalda in Middelburg. Vorig jaar werd Bas tweede in deze wedstrijd.

 

Reageer op dit artikel