nieuws

Robin Hoedjes wint Dutch Pastry Award 2015

Algemeen

Robin Hoedjes wint Dutch Pastry Award 2015
Robin Hoedjes. Foto: Huize van Wely / Twitter

Aan het eind van een bloedstollende finale van de Dutch Pastry Award 2015, is de prijs voor de ‘Beste patissier van Nederland’ uitgereikt aan Robin Hoedjes, werkzaam bij Huize van Wely. Volgens de vakjury, bestaande uit leden van het Nederlands Patisserie Team, was Hoedjes sterk, strak en vaktechnisch op het juiste niveau om deze prestigieuze prijs in de wacht te slepen.

Tijdens deze editie van de Dutch Pastry Award moesten de deelnemers een showstuk maken van uitsluitend eetbare materialen en een desserttaart in het thema ‘Science Fiction’. Dit jaar waren er vijf zeer sterke kandidaten die streden om deze felbegeerde titel. De jury was blij om te zien dat het niveau elk jaar hoger wordt.

Prijswinnaars

Als tweede en derde eindigden achtereenvolgens Jeroen Kemps, die ook de Design Award won, en Rosanne Buitenhuis. Hoedjes gaat ook de boeken in als de beste Nieuwkomer en winnaar van de Publieksprijs. Joeri van de Kerkhove legde beslag op de Jurgen Willems Motivatieprijs.

Nederlands Patisserie Team

De Dutch Pastry Award wordt georganiseerd door het Nederlands Patisserie Team (NPT) en vond plaats tijdens Bakkersvak 2015 in Autotron Rosmalen, waar het NPT ook diverse demonstraties verzorgde en een prachtige showtafel neerzette. Het thema voor de DPA 2016 is ‘Flora en Fauna’. Binnenkort begint de inschrijvingstermijn hiervoor. Voor meer informatie: Nederlandspatisserieteam.nl

Reageer op dit artikel