nieuws

Ikea Delft opent ambachtelijke bakkerij

Algemeen

Ikea Delft opent ambachtelijke bakkerij
De winkel is in aanbouw voorbij de kassa's en naast de Swedish Food Market. Foto's: Ikea Delft

Ikea Delft opent per 1 mei een ambachtelijke bakkerij. De winkel is in aanbouw voorbij de kassa’s en naast de Swedish Food Market en de bistro bij de ingang van het woonwarenhuis.

De nieuwe bakkerij verkoopt straks ambachtelijk vers desembrood op basis van biologische tarwe, zo vermelden posters bij de bouw.

In de bakkerij van 80 vierkante meter komt een oven en in de productieruimte achter glas zijn ambachtelijke bakkers aan het werk. ‘Consumenten kunnen zien hoe het brood wordt gebakken. Dat kunnen klanten zijn die het woonwarenhuis bezoeken, maar ook mensen die uitsluitend voor vers brood naar de bakkerij komen’, vertelt Jolanda van den Ende, marketing manager van Ikea Delft.

Geur

‘Door het productieproces en de geur ervaren consumenten dat het brood echt vers wordt gebakken. Dat gebeurt meermalen per dag. Het moet nog blijken hoe vaak en op welke tijden het dagelijkse bakproces plaatsvindt. Onze winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur’.

Hoe het assortiment er precies komt uit te zien is volgens haar nog niet bekend. ‘We zijn op het moment druk bezig met het testen van broden. Op basis van een rondvraag onder medewerkers hebben we gekozen voor zuurdesembrood omdat dit product een betere smaakbeleving heeft’, aldus Jolanda van den Ende.

Verbreding foodaanbod

Het nieuwe bakkerijconcept biedt zowel producten voor thuis als voor directe consumptie. Het woonwarenhuis wil met een ambachtelijke bakkerij naar een breder aanbod in food dat inspeelt op huidige consumententrends zoals meer biologisch en gezonder eten.’Ikea wil met meubels en woonaccessoires het dagelijks leven van mensen prettiger maken. Met vers brood als toegankelijk dagelijks product willen we hierbij aansluiten’.Ikea in Delft wordt vooralsnog de eerste en enige vestiging met een bakkerij. ‘Dit is ook de vestiging waar nieuwe concepten voor Ikea wereldwijd worden getest’, aldus de marketing manager.

Reageer op dit artikel