nieuws

Tweede Rotterdamse Bakkerswinkel opent deuren aan Oostplein

Algemeen

Tweede Rotterdamse Bakkerswinkel opent deuren aan Oostplein
Foto: De Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel heeft een nieuwe grote locatie aan het Oostplein in Rotterdam geopend. Het is de tweede Bakkerswinkel in Rotterdam; begin 2014 opende al een vestiging aan de Schiedamse Vest. Door het succes van deze kleinere vestiging groeide de vraag onder Rotterdammers naar een grotere Bakkerswinkel.

De nieuwste Bakkerswinkel ligt pal naast de metrolijnen A, B en C en is daardoor uitstekend bereikbaar voor ‘Bakkerswinkel-liefhebbers’ uit alle regio’s van Rotterdam en omstreken. ‘Naast een groot restaurant is er een ruime meeneemwinkel voor een snelle koffie met een knapperig broodje vanmenno (Menno ’t Hoen, red.), sandwich of croissant. Ook een heerlijke taart, quiche of één van de vele huisgemaakte jammetjes kunnen voor thuis worden meegenomen. Zomers zal er een gezellig terras zijn waar je in de zon en uit de wind heerlijk kunt onthaasten met al het lekkers van de Bakkerswinkel’, aldus De Bakkerswinkel.

Visie

Het is de visie van Piet Hekker, oprichter en eigenaar van De Bakkerswinkel, om ‘een kruisbestuiving te laten plaatsvinden tussen ambacht, creativiteit en stedelijke ontwikkeling waarbij mens, product en omgeving centraal staan’. Met dit project brengt hij deze bijzondere visie in praktijk. ‘De Bakkerswinkel is een ‘tweede thuis’ – knus, veilig, vertrouwd, modern en openminded – en een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt. Een unieke plek met een eigenzinnige inrichting waar mensen bij elkaar komen ongeacht hun achtergrond. Hier wordt het eten bereid met plezier en liefde voor het ambacht.’

Opleidingsinstituut

Omdat Hekker hecht aan traditie en authenticiteit, werkt de bakkerij volgens het principe ‘gildemeester, gezel, leerling’ en is het bedrijf een opleidingsinstituut voor jonge ambachtsmensen. ‘Kwaliteit en innovatie kenmerken alle Bakkerswinkels. Zo worden altijd de beste, verse (biologische) producten gebruikt die worden afgenomen van lokale producenten en leveranciers en in de open keuken voor iedereen zichtbaar tot de lekkerste gerechten klaargemaakt.’

Inrichting

Het voormalige markante bankgebouw is grondig onder handen genomen door huisontwerper Piet Hein Eek. ‘Zoals De Bakkerswinkel nieuwe producten ontwikkelt met respect voor de traditionele ingrediënten, zo ontwerpt Piet Hein Eek met respect en begrip voor de materialen. De verbouwing, die ruim drie maanden duurde, toont een oogstrelend en doordacht eindresultaat, natuurlijk in de herkenbare Bakkerswinkel stijl.’

Crowdfunding

De financiering werd in minder dan een dag via Geldvoorelkaar.nl bijeen gebracht. Piet Hekker licht toe: ‘De Bakkerswinkel wil een plek bieden waar mensen zich thuis voelen en met elkaar verbonden zijn. Crowdfunding geeft dit gevoel van wederzijdse verbondenheid. Door deze vorm van financiering wordt De Bakkerswinkel (een beetje) van ons allemaal. Het vertrouwen van onze investeerders heeft ons veel vertrouwen gegeven in het succes van deze prachtige nieuwe vestiging.’

Verbinding

De locatie Oostplein is bewust gekozen omdat deze plek het centrum verbindt met de randgebieden en de Bakkerswinkel hier meer levendigheid zal brengen. Binnenkort bruist het op het Oostplein. Klanten kunnen altijd zo binnenlopen, maar reserveren via telefoonnummer (010) 230 78 58 kan ook .

Reageer op dit artikel