nieuws

Jules Peeters: ‘Topdrukte op Sigep 2015’

Algemeen

Jules Peeters: ‘Topdrukte op Sigep 2015’
Jules Peeters

Expocentrum Rimini Fiera in het Italiaanse Rimini is van zaterdag 17 januari tot en met woensdag 21 januari het toneel van de 36e editie van de Sigep, de International Exhibition for Artisan Production of Gelato, Confectionery and Bakery. Jules Peeters, PR- en marketingmedewerker bij Bakeplus, bezoekt de ‘ijsbeurs’ en doet speciaal voor Bakkerswereld in een aantal bijdragen in woord en beeldverslag van het toonaangevende evenement.

16 januari

Jules Peeters: ’16 januari, even kennismaken met ‘ijsland’ Italië op de dag voor aanvang van de Sigep 2015. Het is een kleine twee uur vliegen van Amsterdam naar Bologna en vervolgens nog eens een kleine twee uur met de auto om van Bologna naar Rimini te geraken. Rimini is het podium voor de beurs.’

‘Er was tijd voor een inspiratiewandeling door het centrum van Rimini. Even de sfeer proeven in echte traditionele Italiaanse ijssalons. Italië is natuurlijk het ijsland bij uitstek.’

‘We zien een niet te missen trend. De Pozzetti-ijsvitrines zijn voorzien van nieuwe ijsbakken. Een variant in opkomst. Goed voor de kwaliteit en de versheid van het ijs. Ideaal wanneer je een minder hoge omloopsnelheid hebt. Iets voor in de bakkerij? Natuurlijk lever je wat in op visueel gebied. Maar dat is oplossen middels een achterwand met signing.’

‘Later op de middag zijn we te gast bij onze beurspartners Pregel. We hebben alvast mogen kennismaken met de noviteiten en concepten die Pregel introduceert tijdens de Sigep. Wij, als exclusief partner, hebben dit voorrecht. Wat kunnen we verwachten? Er wordt op een smakelijke manier ingespeeld op diverse gezondheidstrends.

‘Op naar de eerste beursdag!’

17 januari

Jules Peeters: ’17 januari. Dag 1 op ’s werelds grootste ijsbeurs in ‘ijssland’ Italië. En dat willen ze hier weten ook. Jaarlijks komen meer dan 100.000 bezoekers naar deze beurs. De diverse beurshallen zijn gevuld met de meest vooraanstaande leveranciers en producenten van over de hele wereld. Er zijn stands met een oppervlakte van wel 1000 (!) vierkante meter. En alles in stijl. Op zijn Italiaans. Prachtig!’

‘Wat hebben we gezien op dag 1? Bijverkoop, in de bakkerijbranche is het al lang niemand meer vreemd. Maar nu zien we het ook op de Sigep. Wat kunnen bakkers meer dan alleen ijs verkopen? Macarons, chocoladefonteinen, koffiespecialiteiten, cocktails (alcoholvrije) , crêpes, name it.’

‘Superfoods en veganistische, lactosevrije of glutenvrije producten. Gezondheid en foodtrends worden meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe ijssmaken. Dit is natuurlijk ook op een positieve manier gebruikmaken van de recent ingevoerde allergenenwetgeving.’

‘Gaat u zelf ook een bezoek brengen aan de Sigep? Het Bakeplus-ijsteam is te herkennen aan de oranje stropdas en ontvangt u graag. Morgen meer trends en noviteiten live vanuit dag 2 van de Sigepin Rimini!’

18 januari

Jules Peeters: ’18 januari, dag 2 van de Sigep. Fabbri viert feest. Fabbri 1905 is een gerenomeerd Italiaans bedrijf, waar je terechtkunt voor diverse ijsgrondstoffen. Maar het bedrijf staat vooral bekend om de Amarena-kers. En die bestaat dit jaar 100 jaar. Het is dus groot feest op de Fabbri-stand. Iedereen die aanwezig is op de beurs mag een stukje proeven van ’s werelds grootste Amarena-taart. Bakeplus is exclusief Fabbri-distributeur in Nederland en laat dit feest ook niet ongemerkt voorbijgaan. Later dit ijsseizoen meer hierover.’

‘De Nederlanders zijn gearriveerd. Gisteren was het aantal Nederlanders op de Sigep nog beperkt. Vandaag hebben we al diverse ijsbereiders mogen ontvangen. Zij komen inspiratie opdoen voor het ijsseizoen 2015. In ‘ijsland’ Italië natuurlijk. Het is sowieso een topdrukte, vandaag op de Sigep.’

‘Ook een vleugje bakkerij. Het Nederlands BoulangerieTeam strijdt om de Bakery Cup. Hoewel Gelato het hoofdonderwerp van de beurs is, is er ook ruimte voor Bakery. Zo hebben onze Nederlandse jongens vandaag gestreden om de Bakery Cup. Dinsdag wordt de uitslag bekendgemaakt.’

‘Het was een veelbewogen tweede dag. Tot morgen!’

Reageer op dit artikel