artikel

‘Voor elke doelgroep is een andere transportoplossing’

Algemeen 744

Marvu bestaat 25 jaar. Wat ooit begon met een werkplaats in een schuurtje is uitgegroeid tot een bedrijf met 30 medewerkers. ‘Toch is de grondlegger Marc Vulders altijd een techneut in hart en nieren gebleven’, zegt medewerker Karin van Wanrooij. ‘Op de momenten dat alles op kantoor goed loopt, is hij het liefste in de werkplaats te vinden.’

‘Voor elke doelgroep is een andere transportoplossing’

– Tekst is aangeleverd door Marvu – 

Marvu foodprocessing equipment is specialist in het vervaardigen van transportsystemen en speciaal machines voor de voedselverwerkende industrie. Grondlegger Marc Vulders startte het bedrijf 25 jaar geleden in het schuurtje achter het huis van zijn ouders. ‘Hij is voor zichzelf begonnen vanuit zijn passie voor techniek’, vertelt medewerker Karin van Wanrooij. Het bedrijf groeide al snel uit zijn voegen en in de afgelopen 25 jaar verhuisde het bedrijf drie keer naar een groter bedrijfspand. ‘Het geheim van het succes is dat Marc erg goed luistert naar de wensen van de klant en in maatwerkoplossingen denkt’, vertelt Karin. ‘Of een bedrijf nu investeert in een complete productielijn of één machine, men moet altijd stilstaan bij het feit hoe de losse productiestappen op een efficiënte manier te verbinden zijn. Dat is veelal maatwerk.’

Oplossingen

Voedselverwerkende bedrijven die willen uitbreiden staan voor praktische uitdagingen, zoals een goede routing, bereikbare ergonomisch ingerichte werkplekken, veiligheid en hygiëne. ‘Marvu zoekt altijd naar de oplossing waardoor het hele productieproces zo soepel mogelijk doorloopt’, zegt Van Wanrooij. ‘Soms betekent dat dat er constructieve aanpassingen moeten worden gedaan binnen het bedrijfspand, zoals doorgangen door muren of een systeem dat moet worden bevestigd aan de dakconstructie. Of obstakels moeten overbrugd worden met opvoertransportbanden of opklapbare delen. De aanschaf van nieuwe machines heeft vaak als gevolg dat deze qua capaciteit niet meer aansluit op de oude lijn. De snelheid van de transportband daarop aanpassen geeft niet altijd de gewenste oplossing, omdat rekening gehouden dient te worden met de verwerkingstijd van het product. Een oplossing daarvoor kan zijn om schietbanden te gebruiken om producten over te zetten naar een andere transportband. Daar denken we in mee.’

Specifieke eisen

Marvu levert transportbanden voor alle type voedselverwerkende bedrijven, zoals bakkerijen, vleesverwerkende bedrijven en agf-bedrijven. ‘Voor elke doelgroep is weer een andere transportoplossing van toepassing’, vervolgt Karin van Wanrooij. ‘Bij bakkerijen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de producten niet aan de transportband kleven én dat de producten voldoende tijd hebben om te rijzen en af te koelen. Banketbakkerijen werken veelal met kleine, kwetsbare producten en daarom is het daarbij belangrijk dat er een soepele bandovergang is, zodat de producten niet beschadigen. Zo heeft elke bedrijfstak en bedrijfsomgeving een ander type transportband en een andere oplossing nodig. Aan ons de uitdaging om daar continu in mee te denken: nu en in de toekomst.’

Voor meer informatie: Marvu foodprocessing equipment, www.marvu.nl, tel. 0413-478828

Foto's

Reageer op dit artikel