Herziening Barometer Duurzame Bakkerij en Zoetwaren

De Barometer Duurzame Bakkerij en Zoetwaren wordt herzien. In de nieuwe versie wordt onder meer aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
attachment-001_food-image-1116099

VBZ (Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie) en SMK (Stichting Milieu Keur) publiceerden in 2011 de Barometer Duurzame Bakkerij en Zoetwaren. De Barometer is een meetinstrument waarmee bedrijven uit de bakkerij- en zoetwarenindustrie een handvat hebben waarmee zij hun duurzaamheidsniveau kunnen aantonen op het gebied van onder meer duurzamere grondstoffen, energiebesparing en arbeidsveiligheid.

In 2013 verloopt de huidige versie en dit najaar tekenden VBZ en SMK voor een verdere samenwerking, waarmee volgens Ton Baas (directeur VBZ) ‘de leden naar een duurzamere bedrijfsvoering worden begeleid.’  In de vernieuwde versie van de Barometer wordt meer aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Bedoeling is ze zolang mogelijk gezond aan het werk te houden. Ook zal nog meer de focus liggen op verduurzaming van grondstoffen die in de bakkerijbranche gebruikt worden. Daarnaast moet de Barometer een internationale status krijgen, zodat de duurzaamheidsaanpak ook internationaal gecommuniceerd kan worden. Tijdens het VBZ Platform Duurzaam Ondernemen op 20 november is gestart met de herziening van de Barometer. VBZ heeft samen met SMK, bedrijven uit de branche, adviesbureaus, pers, hogescholen en andere betrokkenen de thema’s van de Barometer bediscussieerd. De nieuwe Barometer Duurzame Bakkerij en Zoetwaren wordt in het voorjaar van 2013 gepubliceerd.


Klik hier voor de Barometer


Lees ook:

Barometer Duurzame Bakkerij gepubliceerd