Trio gaat NBOV tijdelijk leiden

DE MEERN - Het gehele bestuur van de NBOV heeft gisteravond (25 augustus) zijn functie ter beschikking gesteld. Een drietal mensen - Jacques van de Vall (ex-voorzitter van de NBOV), Henk-Jan van Maanen en Aike Hilvers - neemt tijdelijk de bestuurlijke zaken waar. Zij nemen geen ingrijpende bestuurlijke besluiten. Met dit besluit is een definitieve breuk binnen de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging voorkomen.
attachment-001_food-image-BAK6848I01

DE MEERN – Het gehele bestuur van de NBOV heeft gisteravond (25 augustus) zijn functie ter beschikking gesteld. Een drietal mensen – Jacques van de Vall (ex-voorzitter van de NBOV), Henk-Jan van Maanen en Aike Hilvers – neemt tijdelijk de bestuurlijke zaken waar. Zij nemen geen ingrijpende bestuurlijke besluiten. Met dit besluit is een definitieve breuk binnen de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging voorkomen.

De extra algemene ledenvergadering van de NBOV, die werd geleid door John Jaakke (ex-Ajax voorzitter), was noodzakelijk door een vertrouwensbreuk in het bestuur. Zeven AB (Algemeen Bestuur) – leden wilden het ontslag van voorzitter Rin van der Molen. De DB-leden (Dagelijks Bestuur) en twee AB-leden verklaarden zich solidair met Van der Molen.

Gisteravond heeft een meer dan vijf-en-half uur durende vergadering de partijen niet bij elkaar kunnen brengen. De vergadering verliep overigens zeer ordelijk, maar er was wel sprake van een zekere spanning. Uiteindelijk bleek dat er te weinig vertrouwen meer in elkaar is om tot een andere oplossing te komen.

Het trio gaat een nieuwe algemene ledenvergadering voorbereiden. Op die vergadering zal een nieuw bestuur worden gekozen. Leden kunnen zich daar voor aanmelden. Waarschijnlijk vindt de algemene ledenvergadering op 30 november plaats.

Lees ook
NBOV-voorzitter Rin van der Molen geschorst
Schorsing NBOV voorzitter opgeheven
Directeur Dees De Smet weg bij NBC
‘Bakkerij heeft een Erica Terpstra nodig’
NBOV wil ontslag leden Raad van Toezicht NBC
Bakkersgilde pleit voor andere structuur NBC