Echte Bakkers Drenthe en Groningen starten graanproject

ROLDE - Alle Echte Bakkers uit Drenthe en Groningen hebben een gezamenlijk graanproject opgestart. In beide provincies wordt op tien zichtlocaties tarwe geteeld exclusief voor de Echte Bakkers.
attachment-001_food-image-BAK6862I01

ROLDE – Alle Echte Bakkers uit Drenthe en Groningen hebben een gezamenlijk graanproject opgestart. In beide provincies wordt op tien zichtlocaties tarwe geteeld exclusief voor de Echte Bakkers.

Met dit initiatief willen de boeren en de Echte Bakkers de banden tussen boer, molenaar en bakker weer aanhalen. ‘Je houdt op deze manier korte lijnen en je kunt zien waar je grondstoffen vandaan komen. Daar houden we van’, aldus Ko Pots uit Rolde.

Kruusakkerbrood
Van de tarwe wordt eerste Drentse en Groningse Kruusakkerbroden in de winkel liggen. Het brood dat van de tarwe gemaakt wordt krijgt de naam Kruusakkerbrood. Met deze naam tonen de bakkers hun respect en dankbaarheid aan de boeren, zonder wie er geen brood gebakken kon worden vroeger en nu. Om het brood extra smaak te geven en luchtig te maken gebruiken de bakkers een klein beetje bokbier. Het initiatief is opgestart in samenwerking met Agrifirm. De tarwe wordt gemalen door Koopmans Meel.