Nationaal schoolontbijt doneert 125.000 euro

UTRECHT – Vandaag 1 november vond de officiële opening plaats van de achtste editie van Het Nationaal Schoolontbijt: de week waarin op 2.500 scholen zo'n 500.000 kinderen samen gaan ontbijten.
attachment-001_food-image-BAK7125I01

UTRECHT – Vandaag 1 november vond de officiële opening plaats van de achtste editie van Het Nationaal Schoolontbijt: de week waarin op 2.500 scholen zo’n 500.000 kinderen samen gaan ontbijten.

Negen nationaal bekende topsporters, ambassadeurs van Right To Play, en vier basisschoolklassen stapten op Utrecht CS op de speciale Ontbijttrein waar een ontbijt werd geserveerd. In het Spoorwegmuseum trokken de sporters Ruben Houkes (judo), Erik Dekker (wielrennen), Deborah Gravenstijn (judo), Ellen van Langen (atletiek), Roelant Oltmans (hockey), Anouk Hoogendijk (voetbal), Bram Ronnes (beachvolleybal) en Miranda Boonstra (atletiek) met twaalf kinderen de 64 ton wegende locomotiefcombinatie uit 1880, de Nestor, van zijn plaats. Dat paste geheel in het thema van dit jaar: Samen ontbijten geeft energie!
Het Nationaal Schoolontbijt deed daarnaast een donatie van 125.000 euro aan Right To Play en Bake for Life, de goede doelen die dit jaar aan Het Nationaal Schoolontbijt zijn verbonden.