Oproep om definitie volkoren aan te scherpen

AMSTERDAM - Fred Tiggelman van Hartog's Volkoren doet een oproep om het begrip volkoren, zoals dat nu in het Warenwetbesluit Meel en Brood is opgenomen, scherper te formuleren. Er ligt nu volkorenbrood in de schappen dat in zijn ogen niet als zodanig verkocht zou mogen worden.
attachment-001_food-image-BAK7196I01

AMSTERDAM – Fred Tiggelman van Hartog’s Volkoren doet een oproep om het begrip volkoren, zoals dat nu in het Warenwetbesluit Meel en Brood is opgenomen, scherper te formuleren. Er ligt nu volkorenbrood in de schappen dat in zijn ogen niet als zodanig verkocht zou mogen worden.

De definities ‘volkoren’ en ‘meel’ laten nu te veel ruimte om ermee te marchanderen meent de Amsterdamse bakker Fred Tiggelman. En volgens hem gebeurt dat ook.

Hij kan er slecht tegen dat er volkorenbrood wordt verkocht dat in zijn ogen geen 100% volkorenbrood is. ‘Het brood dat in de Nederlandse schappen ligt is geproduceerd met volkorenmeel waarvan de tarwekorrel lang niet altijd in zijn geheel is terug te vinden in het meel. Kiemen of zemelen worden er soms deels uitgehaald en daarmee is de korrel uitgekleed,’ zegt Tiggelman. ‘Zonder kiemen kan het meel namelijk langer bewaard worden.’

Een interview met Fred Tiggelman hierover in Bakkerswereld van 19 november.

Lees alle berichten over Hartog’s