Jury Retail Jaarprijs lovend over Chocolaterie Pierre

HILVERSUM - Chocolaterie Pierre uit Hillegom greep net naast de hoofdprijs, maar de jury sprak lovende woorden over het bedrijf.
attachment-001_food-image-BAK7174I01

HILVERSUM – Chocolaterie Pierre uit Hillegom greep net naast de hoofdprijs, maar de jury sprak lovende woorden over het bedrijf.

Chocolaterie Pierre was een van de drie genomineerden voor de Retail Jaarprijs ‘Leukste winkel om bij te werken 2010’. Hoewel jeanszaak De Blauwe Shop won, was de jury lovend over de chocolaterie. ‘Chocolaterie Pierre heeft kans gezien in de loop van de jaren een team op te bouwen waar de arbeidsvreugde vanaf spat. Sleutelwoorden daarbij zijn sfeer, flexibiliteit, betrokkenheid en oprechte interesse in elkaar.’

Volgens eigenaren Gert en Karin van Soest is het tweerichtingsverkeer. Zij lopen een stapje harder voor hun medewerkers en die lopen op hun beurt een stapje harder voor de zaak.
De medewerkers van Chocolaterie Pierre worden zonder uitzondering betrokken bij beslissingen die moeten worden genomen.

Medewerkster Marloes: ‘Of het nu gaat over een nieuwe smaak bonbon of een verbouwing in de winkel, wij mogen daar onze mening over geven. Ze staan open voor onze ideeën. Dat maakt werken hier extra leuk.’ Ook aan scholing wordt veel aandacht besteed. Volgens zijn medewerkers is Gert van Soest een uitstekende en geduldige leraar. Hij houdt van zijn vak en praat er veel en graag over. Tot ieders voordeel maakt hij daar gebruik van om zijn medewerkers op te leiden.