Eerste Kamer voor beperking koopzondagen

DEN HAAG - De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een beperking van het aantal koopzondagen. In totaal stemden 36 leden van de Senaat voor een wijziging van de Winkeltijdenwet en 33 tegen. Zes leden waren afwezig.
attachment-001_food-image-BAK7222I01

DEN HAAG – De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een beperking van het aantal koopzondagen. In totaal stemden 36 leden van de Senaat voor een wijziging van de Winkeltijdenwet en 33 tegen. Zes leden waren afwezig.

Het wetsvoorstel is nog afkomstig van het vorige kabinet. Met de nieuwe wet zou scherper moeten worden gekeken naar welke gebieden als ‘toeristisch’ kunnen worden beschouwd.

Tegen
Alleen wanneer winkelgebieden als toeristisch zijn bestempeld, kunnen de winkels vaker dan twaalf keer per jaar op zondag open zijn. Het voorstel werd gesteund door CDA, ChristenUnie, SGP en SP.

Bakkerij Nagelkerke mag eindelijk open op zondag

Voor de christenlijke partijen is de ‘zondagsrust’ erg belangrijk. De SP vindt dat kleine ondernemers op zondag recht hebben op een vrije dag. Eerder werd al bekend dat de Eerste Kamerfractie van de VVD tegen het wetsvoorstel voor de inperking van het aantal koopzondagen zou instemmen.