Wessanen buigt verlies om in winst

AMSTERDAM - Voedingsmiddelenconcern Wessanen heeft in het tweede kwartaal van dit jaar weer winst gemaakt. De winst kwam bovendien hoger uit dan verwacht.
attachment-001_food-image-BAK6766I01

AMSTERDAM – Voedingsmiddelenconcern Wessanen heeft in het tweede kwartaal van dit jaar weer winst gemaakt. De winst kwam bovendien hoger uit dan verwacht.

Dat bleek uit de donderdag voorbeurs bekendgemaakte cijfers over het afgelopen kwartaal. De inkomsten kwamen uit op 193,7 miljoen euro, nagenoeg gelijk aan de inkomsten een jaar eerder. Analisten rekenden op een omzet van 200 miljoen euro. Een negatief bedrijfsresultaat vorig jaar, werd omgebogen naar een operationele winst van 9,4 miljoen euro.

Hoger dan verwacht
Het behaalde resultaat is hoger dan de 8,8 miljoen euro die analisten verwachtten. Onder de streep hield Wessanen 6,6 miljoen euro over tegenover een verlies van 84,6 miljoen euro een jaar eerder toen incidentele lasten de resultaten drukten. Analisten gingen uit van een winst van 3,65 miljoen euro.

Rond break even
Voor de tweede helft van dit jaar verwacht het concern, bekend van merken als Zonnatura en Beckers, dat het bedrijfsresultaat ‘rond break even niveau’

Lees alle berichten over Wessanen