Zócijs Smilde Bakery kanshebber Food Valley Award

WAGENINGEN - Het verantwoorde saucijzenbroodje van Smilde Bakery is een van de drie genomineerden voor de Food Valley Award 2010.
attachment-001_food-image-BAK6697I01

WAGENINGEN – Het verantwoorde saucijzenbroodje van Smilde Bakery is een van de drie genomineerden voor de Food Valley Award 2010.

Zócijs bevat 25 procent minder vet, zout en bevat minder calorieën dan een appelpunt. Het product is ontstaan uit een samenwerkingsproject tussen Smilde Bakery, Vakschool Wageningen en Wageningen UR. Tijdens het Nationale Bakkerij Gala, eerder dit jaar, won Zócijs de Innovatieprijs. Om ook de Food Valley Award te winnen, moet Smilde Bakery afrekenen met NSure en de optimalisatie van dierenwelzijn en ketenefficiency in de kalfsvleesketen van VanDrie Group.

De Food Valley Award 2010 wordt uitgereikt op 7 oktober tijdens de Food Valley Conferentie “Money: Revealing Business Models in Food”.