Verhuizing bakkerij Blei: bond eist meer

ZWARTSLUIS - Dat de productie volgend jaar naar moederbedrijf Frijling in Dalfsen verhuist staat wel vast, maar vakbond CNV wil eerst wel betere afspraken voor de 23 werknemers van banketbakkerij Blei in Zwartsluis.
attachment-001_food-image-BAK7255I01

ZWARTSLUIS – Dat de productie volgend jaar naar moederbedrijf Frijling in Dalfsen verhuist staat wel vast, maar vakbond CNV wil eerst wel betere afspraken voor de 23 werknemers van banketbakkerij Blei in Zwartsluis.

‘Zoals het er nu voorstaat moeten ze netto 1.000 tot 1.200 euro per jaar aan reiskosten inleveren. Dat is niet reëel. Vooral als je weet dat de problemen bij het bedrijf voor een groot deel veroorzaakt zijn door mismanagement’, ‘zegt CNV-onderhandelaar Harm Roeten in De Stentor.

Het personeel van Blei kreeg van Frijling een baangarantie, maar dat vindt Roeten niet genoeg. ‘Met het sluiten van Blei bespaart Frijling tonnen per jaar. Maar de extra reistijd naar Dalfsen wil het bedrijf afkopen met 9 cent per kilometer. Dat scheelt vooral parttimers zo’n maandloon op jaarbasis. Als Frijling zoveel bespaart met verplaatsing, kan er ook wel een normale reiskostenvergoeding vanaf.’

CNV wil uiterlijk vanmiddag een reactie van de directie.

Lees ook:
Frijling Groep sluit locatie Zwartsluit
Blei en Schipper nieuwe aandeelhouders Frijling Groep