Theo Pastoor bakt beste Weihnachtsstol

WAGENINGEN – Theo Pastoor, de Echte Bakker uit Tilburg, heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke Weihnachtsstollenverkiezing van het Echte Bakkersgilde. Echte Bakkers Adams uit Bladel en Bram uit Wehl eindigden samen op de tweede plaats.
attachment-001_food-image-BAK7275I01

WAGENINGEN – Theo Pastoor, de Echte Bakker uit Tilburg, heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke Weihnachtsstollenverkiezing van het Echte Bakkersgilde. Echte Bakkers Adams uit Bladel en Bram uit Wehl eindigden samen op de tweede plaats.

Met de opening van zijn vernieuwde zaak net achter de rug, laat deze eerst prijs volgens Gildemeester Chris Scholtens zien dat Pastoor de organisatie van zijn bakkerij perfect op orde heeft. ‘Als je in zo’n hectische periode zo’n prestigieuze prijs weet te winnen, dan heb je het goed voor elkaar.’ Pastoor zelf is blij met de prijs. In een reactie laat hij weten dat dit nooit gelukt was zonder de hulp van zijn chefbakker Rob Gillis.

Nummers twee
De nummers twee zijn voor de meesten geen onbekenden. Adams uit Bladel behaalde eerder dit jaar al een tweede prijs bij de paasbrodenkeuring en voor Bram uit Wehl is dit het vierde jaar op rij dat hij in de top-3 staat met zijn Weihnachtsstol.

Keuring
De beoordeling was in handen van Nico Bloem van Meneba en Chris Scholtens van het Echte Bakkersgilde. Zij beoordeelden in totaal 155 inzendingen op de bekende onderdelen. ‘De winnende Weihnachtsstol van Theo scoort op 3 van de 10 onderdelen een 9. Dat is gewoon een hele mooie stol en een terechte winnaar’, aldus de jury.

Dinsdag 14 december zullen keurmeesters Bloem en Scholtens de prijzen uitreiken. De winnaars ontvangen een beker, een promotiepakket en een aantal balen Lelie of Hyacint.

Lees ook:
Beste Weihnachtsstol voor Wehlse bakker Bram