Zeelandia neemt 'fruitbedrijf' Aldia over

ZIERIKZEE - Zeelandia heeft het Belgische fruitverwerkingsbedrijf Aldia overgenomen. Dat maakte de Koninklijke Zeelandia Groep gisteren bekend.
attachment-001_food-image-BAK6946I01

ZIERIKZEE – Zeelandia heeft het Belgische fruitverwerkingsbedrijf Aldia overgenomen. Dat maakte de Koninklijke Zeelandia Groep gisteren bekend.

Zeelandia richt zich al jaren op grondstoffen voor de bakkerij en Aldia wordt gezien als een technologisch marktleider in de sector van fruitvullingen, zoals decoratiegelei, jam en confituren. Deze vullingen kunnen weer worden gebruikt in de banketbakkerij en de patisserie.

Ambitie
Zeelandia verwacht dat de overname een bijdrage levert aan de leidende marktpositie in de toepassing van fruit in brood en banket. Roelof Krist, algemeen directeur Zeelandia: ‘Het is onze ambitie om productleider te worden in fruit voor de banketbakkerij. Na forse investeringen in onze fruitproductie in Tsjechië in de afgelopen jaren vinden we met Aldia de perfecte aansluiting op die missie. Met de overname van het topmerk Aldia halen we niet alleen een goed renderend bedrijf in huis dat in alle opzichten prima aansluit bij onze organisatie, we verkrijgen daarmee ook unieke, hoogwaardige technologie, waarmee we ons kunnen onderscheiden in de markt.’

Aldia werd in 1927 opgericht door Leon Thienpont. Het bedrijf hield zich vooral bezig met het inblikken van fruit, verkregen uit de eigen boomgaarden. Daarna heeft het zich ontwikkeld tot een technologisch hoogstaande producent van fruitproducten met afnemers over de gehele wereld.

Lees alle berichten over Zeelandia