Nieuwe winkel en bakkerij Brakenhoff

ASSENDELFT - Samen met de vier kinderen en een grote groep belangstellenden heeft Bakkerij Aad Brakenhoff zijn winkel heropend.
attachment-001_food-image-BAK7119I01

ASSENDELFT – Samen met de vier kinderen en een grote groep belangstellenden heeft Bakkerij Aad Brakenhoff zijn winkel heropend.

De opening werd gehouden op zaterdag 23 oktober na een uitgebreide ver- en nieuwbouw. Naast de bestaande bakkerij en winkel is een gloednieuwe bakkerij verschenen en de winkel is verdubbeld in vloeroppervlakte.

Modernisering
‘Ruim twee jaar geleden hebben we besloten dat we onze bakkerij moesten moderniseren en af te stemmen aan de hedendaagse eisen. Tevens hadden we behoefte aan meer werkruimte en een grotere winkel’, vertelt eigenaar Aad Brakenhoff. ‘De winkel(Emondt) is nu twee keer zo groot en de bakkerij is veertig procent groter’, vult zijn echtgenoot Chrishna Brakenhoff aan.

Bakkerij
Zoon Lex is erg enthousiast over de nieuwe bakkerij. Als beoogde opvolger van het bedrijf was zijn inbreng in de nieuwbouw (begeleid door TenBa) dan ook essentieel. Nieuwe silo’s, rijskasten, ovens, het is allemaal weer up-to-date. ‘Ik kan er weer jaren mee vooruit’, aldus Lex. ‘Vanuit de winkel kijk je zo door de banketbakkerij naar de broodbakkerij, om het ambacht te benadrukken. De winkel is modern, maar heeft veel nostalgische trekjes, zoals glas-in-lood en een authentiek ogende winkeloven. Precies zoals we voor ogen hadden.’