Het Nationaal Schoolontbijt start met ontbijttrein

WAGENINGEN - De achtste editie van Het Nationaal Schoolontbijt start op maandag 1 november aan boord van een speciale Ontbijttrein, die rijdt tussen Utrecht CS en het Spoorwegmuseum.
attachment-001_food-image-BAK7021I01

WAGENINGEN – De achtste editie van Het Nationaal Schoolontbijt start op maandag 1 november aan boord van een speciale Ontbijttrein, die rijdt tussen Utrecht CS en het Spoorwegmuseum.

Op 2500 basisscholen in het hele land zullen van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 november zullen zo’n 540.000 kinderen samen ontbijten en via lespakketten kennismaken met het belang van een goed ontbijt. Dit jaar is het thema ‘Samen ontbijten geeft energie’.

Trein
In de Ontbijttrein, een historische trein uit 1927, zullen twee schoolklassen samen ontbijten met een aantal bekende topsporters: ambassadeurs van Right To Play. Aangekomen bij het Spoorwegmuseum zullen kinderen en sporters een sterk staaltje ontbijtenergie laten zien. Naast Right To Play is ook Bake for Life als goed doel aan Het Nationaal Schoolontbijt verbonden.

OntbijtEnergieWedstrijd
In de Statenpassage van de Tweede Kamer in Den Haag vindt op woensdag 3 november
het Binnenhofontbijt plaats, waarbij kinderen samen ontbijten met politici.

Wedstrijd
Kinderen van deelnemende scholen kunnen mee doen aan de online OntbijtEnergieWedstrijd. Kinderen kunnen daarbij een filmpje uploaden, waarin ze laten zien wat zij met hun ontbijtenergie doen.
Ook kunnen kinderen deelnemen aan een online Ontbijttest, dat het effect meet van Het Nationaal Schoolontbijt. Een deel van de test laat de kinderen direct zien wat voor ontbijttype ze
zijn. Bij de aftrap van Het Nationaal Schoolontbijt worden de eerste resultaten hiervan bekendgemaakt.