Gemengde gevoelens bij EK bakkers

BULLE - Het EK Boulangerie voor Mark Plaating, Stefan van Lieshout en Peter Bienefelt zit er op. Het Nederlands team werkte netjes en heeft alles op tijd afgekregen. Toch hebben de drie bakkers gemengde gevoelens overgehouden aan de bakdag.
attachment-001_food-image-BAK7122I01

BULLE  – Het EK Boulangerie voor Mark Plaating, Stefan van Lieshout en Peter Bienefelt zit er op. Het Nederlands team werkte netjes en heeft alles op tijd afgekregen. Toch hebben de drie bakkers gemengde gevoelens overgehouden aan de bakdag.

Teleurstelling
Mark Plaating was na acht uur teleurgesteld in het resultaat van zijn eigen vienoisserie. Enkele producten waren iets te donker van kleur. ‘Tja de oven werkte anders dan die waarmee ik heb geoefend. Dat mag geen excuus zijn, maar ik baal ontzettend’, was zijn reactie direct na afloop.

Smaak
Coach Hans Som vond het eveneens jammer. ‘Dit had niet gehoeven. Erg jammer, want ik denk dat we anders kans hadden gemaakt op plaats twee of drie, nu wordt het heel moeilijk, hoewel we op smaak goed scoren denk ik.’  . Bienefelt en Van Lieshout waren na afloop positiever dan hun teamgenoot Plaating. Zij kijken met een goed gevoel terug op de bakdag. Het drietal moest in acht uur tijd tientallen broden, vienoisserie en een showstuk maken.

Som ziet Frankrijk als de grote kanshebber voor de titel. Maandag 1 november worden rond de klok van 17.00 de prijzen verdeeld.