Jeugdtalenten voor EK boulangerie bekend

DOETINCHEM - Vier jeugdtoppers uit het bakkersvak steden afgelopen dinsdag om een plaats op het EK boulangerie volgend jaar. Drie konden uiteindelijk juichen.
attachment-001_food-image-BAK7039I01

DOETINCHEM – Vier jeugdtoppers uit het bakkersvak steden afgelopen dinsdag om een plaats op het EK boulangerie volgend jaar. Drie konden uiteindelijk juichen.

De drie toppers die Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de twee Europese Kampioenschappen die volgend jaar worden gehouden zijn: Danielle Barmentloo van Echte Bakker ten Veen, student van het Graafschap College, Eline Abelmann van Bakkerij van de Meijden, student van het Graafschap College en Joey Boots van Bakkerij Kessel, student van Gilde Opleidingen.

Danielle en Eline vertegenwoordigen Nederland tijdens het EK in Zwitserland eind januari 2011. Joey verdeigt de eer eind oktober 2011 in Duitsland.

Selectie
De Jury bestaande uit Ad Wayers en Hans Som roemde het hoge niveau van de vier kandidaten. Deelnemer Guido Alferink van bakkerij van der Most en student van het Deltion College viel af voor de selectie in Duitsland omdat hij dan een half jaar te oud is. Als troostprijs mag Guido een aantal workshops bijwonen van het Boulangerieteam