Inschrijving geopend voor NK ‘De Lekkerste…’

Stichting de Lekkerste Wedstrijden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) slaan opnieuw de handen ineen om ook komend jaar zoveel mogelijk talenten een podium te kunnen bieden tijdens de Horecava 2023. Tijdens het NK ‘De Lekkerste…’ worden wedstrijden gehouden in diverse categorieën. Voor ambachtelijke bakkers zijn wellicht vooral het NK Lekkerste Broodje, NK Pizza bakken en Lekkerste Pannenkoek interessant.

Andere categorieën zijn: het NK Lekkerste Burger, Lekkerste Vegan Burger, Loaded Fries, Lekkerste Pasta en Lekker Anders. Tijdens de acht wedstrijden kunnen ondernemers én medewerkers uit de branche nieuwe kennis, ervaring en inspiratie opdoen als het gaat om nieuwe producten, samenstelling of een specifieke bereidingswijze. Het doel: aandacht genereren voor vakmanschap binnen de branche en de horeca positioneren als aantrekkelijke werkgever.

Creativiteit en vakmanschap

KHN-voorzitter Robèr Willemsen licht toe: ‘De horeca barst van de creativiteit en daar mogen we trots op zijn. Door middel van de verschillende wedstrijden, kunnen we laten zien hoe divers het horecalandschap is en het imago van de horeca positief beïnvloeden. Het NK stimuleert professionals om zich verder te ontwikkelen en ik hoop dan ook dat we veel nieuw talent mogen verwelkomen tijdens de komende editie.’ Organisator van het NK, Bernd Beekman vult aan: ‘KHN en Stichting de Lekkerste Wedstrijden staan op één lijn. KHN zet zich in voor de ontwikkeling van de horeca en daar dragen wij met het NK graag aan mee. Ondanks alle uitdagingen van vandaag de dag, werken we samen hard aan de toekomst van de branche en stellen we vakmanschap centraal.’

Het Nederland Kampioenschap vindt plaats tijdens de Horecava 2023, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023 in RAI Amsterdam. Deelnemers kunnen zich hier inschrijven.