Hulpmiddelen voor bakkers om Oekraïners in nood te steunen

Om de oorlogsslachtoffers in Oekraïne te steunen deelt Zeelandia actiebeelden, waarmee bakkers een eigen actie kunnen starten. Ook kunnen bakkers met behulp van Royal Koopmans Oekraïense desembroden bakken, die voor 50 procent uit rogge en 50 procent uit volkoren tarwemeel bestaan.

Met de actiebeelden die op de website van Zeelandia te vinden zijn, kunnen bakkerijondernemers een actie inrichten zoals ze zelf willen. Met één specifiek product of met alleen dagelijkse broden, met een banketproduct of bij een bepaald aankoopbedrag. Ze bepalen het helemaal zelf. Ook de afdracht. Het geld dat hiermee wordt opgehaald kan gedoneerd worden aan GIRO 555.

Bake 4 Ukraine

Ook heeft Zeelandia Nederland een aanzienlijk bedrag gedoneerd aan Bake4Ukraine. Een crowdfundingsactie waarmee collega’s in Oekraïne gratis brood verschaffen aan iedereen die daar behoefte aan heeft.

Inmiddels steunen diverse Nederlandse bakkers de slachtoffers in de Oekraïne. Zo bakt bakker Brakenhoff in Castricum echte Oekraïense broden. Voor elk verkocht brood wordt 50 cent gedoneerd aan #bake4ukraine. Het Oekraïense desembrood bestaat voor 50 procent uit rogge en voor 50 procent uit volkoren tarwemeel, zoals het daar ook gegeten wordt. Deze ingrediënten worden gesponsord door Royal Koopmans.