Marije Bakt Brood biedt inspirerende recepten voor de feestdagen

Speciaal voor aankomende feestdagen heeft Marije Bakt Brood een aantal heerlijke broodrecepten geselecteerd, waaronder een heerlijk feestbrood met spijs, kleverige kaneelbroodjes en luchtige zelfgebakken oliebollen. Ideaal voor thuisbakkers.
Desem kerstbrood met spijs. Foto: Marije Bakt

#1: Het ultieme feestbrood: Kerststol met spijs

Eigenlijk bakt Marije het hele jaar door al stolletjes. ‘Want waarom wachten tot de feestdagen? Mijn man kun je er altijd voor wakker maken. Je kan kiezen uit een feestbrood gerezen met desem. Of een heerlijk gevuld brood gemaakt met gist.’

#2: Mini stollen – maxi smaak

Op twee staan de mini stollen met maximale smaakexplosie! Volgens Marije kan dat ook niet anders met zoveel lekkers in deze mini stollen! ‘Het geheim van dit recept voor acht mini stollen zit ´m in de voorbereiding én in het gebruik van de pure ingrediënten.’

#3: Zet eens een kerstboom op tafel

Dit kerst breekbrood is heerlijk hartig en staat prachtig op tafel bij het kerstontbijt. Serveer dit kerstbrood ook gerust als breekbroodje tijdens een gezellige pakjesavond. Of als bijgerecht tijdens het kerstdiner.

#4: Kleverige kaneelbroodjes met kardemom

Sticky cinnamon rolls, Kanelbulle, Zeeuwse bolussen allemaal namen voor een heerlijk zoet broodje met suiker en kaneel. Heerlijke plakkerige kaneelbroodjes om je vingers bij af te likken.

#5: Plantaardige oliebollen

Dit oliebollenrecept is helemaal plantaardig’, licht Marije toe. ‘Met spelt in de hoofdrol, super luchtig en helemaal niet vet!’