Gommans, De Echte Bakker bakt beste Weihnachtsstol

De jury van het Echte Bakkersgilde vindt de Weihnachtsstol van Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum, Venray, Swalmen en Boxmeer, de beste.
attachment-001_food-image-1121630

Echte Bakker Ed van Dommelen uit Maarssenbroek werd tweede. Hagedoren uit Hoensbroek eindigde op de derde plaats. 151 stollen, ingezonden door 74 Echte Bakkers werden de afgelopen weken beoordeeld door de vakjury bestaande uit Chris Scholtens, Gildemeester en Nico Bloem, Baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba.

Door het dolle

Al jaren strijdt Gommans voor een plaats in de top 3. Nu dat eindelijk gelukt is, zijn de broers Bas en Joep door het dolle heen. Bas, verantwoordelijk voor de bakkerij en dus ook de productkwaliteit, probeert altijd details te verbeteren. ‘Weihnachtsstollen maken was de passie van onze vader Hay. Hij heeft daar vroeger veel prijzen mee gehaald. Dat Bas dit nu, 14 jaar na zijn dood, geëvenaard heeft is de grootste eer die we kunnen krijgen. We dragen deze 1e plaats dan ook op aan hem,’ laat Joep Gommans weten.

Chris Scholtens en Nico Bloem spreken over een goede kwaliteit van de inzendingen. Scholtens: ‘We zien bijna geen donkere stollen meer. Daar wijzen we al jaren op en dat werpt nu z’n vruchten af. Bakkers zijn zich steeds meer bewust van het feit dat een goede procesbeheersing nodig is voor de perfecte stol. De stol van Gommans blonk uit in model en smaak en was verder helemaal in balans.’


Uitreiking

Dinsdag 11 december reiken Nico Bloem en Chris Scholtens persoonlijk de prijzen uit aan de winnaars.


Foto: Links Joep Gommans, rechts Bas Gommans en in het midden een foto van vader Hay Gommans in z’n jonge jaren.