Netflix neemt nieuwe kerstfilm op bij A Cup of Cake in Breda

Netflix heeft de Bredase banketbakkerij A Cup of Cake gekozen als één van de locaties voor de Vlaams-Nederlandse familiefilm ‘De Familie Claus 2’.
Foto: A Cup of Cake

Eigenaresse Sarah Haanskorf werd via Instagram door Netflix voor de opnames benaderd. ‘Netflix zocht een specifieke zaak in bepaalde kleuren en met een bepaalde gevel en uitstraling’, vertelt ze tegen Breda Vandaag. ‘Dat was toch wel erg bijzonder. Ik ben echt trots dat ze voor mijn zaak zijn gevallen. Het interieur heb ik helemaal zelf bedacht en gemaakt. We doen de laatste tijd wel eens vaker locatie-verhuur, zoals fotoshoots of een videoclip, maar zoiets groots verwacht je niet direct.’

De winkel moest wel een hele week haar deuren sluiten, maar dat vond Sarah helemaal niet erg. Er stond natuurlijk een vergoeding tegenover en daarnaast vindt ze het een hele leuke promotie. Voor de opnames werd de bakkerij volledig omgetoverd in kerstsferen. Uiteindelijk werden er grote zwarte doeken voor de ingang opgehangen, zodat voorbijgangers niet naar binnen konden kijken.

Bijzondere ervaring

Het was een bijzondere ervaring voor de eigenaresse. ‘Je weet van tevoren wel dat er een professionele filmcrew gaat komen, maar als je het dan daadwerkelijk ziet, dan is het wel echt next level’, zegt ze enthousiast. ‘De winkel was een échte set, overal lag apparatuur. Ook liepen er allemaal bekende mensen rond. Het was heel bijzonder en natuurlijk leuk om te zien dat dat in je eigen winkel gebeurd. Ze hebben echt de hele zaak gebruikt, inclusief de keuken. Het is echt bijzonder dat je winkel op deze manier vereeuwigd wordt.’ De rest van de opnames hebben vooral in België plaatsgevonden.

Bijzonder concept

A Cup of Cake is een bijzonder concept in Breda. De winkel heeft een sprookjesachtige uitstraling met een echte sprinkle pool, cupcake automatiek en een speciale kidsroom waar kinderen op alle muren mogen kleuren. Het assortiment bestaat uit classy en smaakvolle (cup)cakes en sweets.