Brand bij bakker Klok

LEUSDEN - Bij banketbakkerij Klok aan de Komenij is dinsdagochtend brand uitgebroken in een afvoerkanaal. De bakker wist het vuur zelf te blussen.
attachment-001_food-image-BAK4013I01

LEUSDEN – Bij banketbakkerij Klok aan de Komenij is dinsdagochtend brand uitgebroken in een afvoerkanaal. De bakker wist het vuur zelf te blussen.

Rond 6.30 uur kreeg de brandweer een melding van een brand bij de in winkelcentrum De Hamershof gevestigde bakkerij. Bij aankomst bleek het vuur al te zijn geblust. ‘Het leek in eerste instantie erger dan dat het was’, stelt bevelvoerder Ronald Hartman van de Leusdense brandweer. ‘De bakker heeft zelf heel kordaat opgetreden en met een brandblusser het vuur geblust. Daardoor heeft hij een grotere brand weten te voorkomen. Wij hoefden vervolgens niet meer te doen dan wat controles.’ De politie had ondertussen de omwonenden gewaarschuwd, maar evacuatie was niet nodig.

De bakkerij heeft door het brandje rook- en roetschade opgelopen, maar wat de financiële gevolgen daarvan zijn, is nog niet bekend.Ondanks de brand was de winkel dinsdag gewoon open. De eigenaar van de bakkerij wilde niet reageren op het voorval in de zaak. Hoe het vuur kon ontstaan, wordt nog nader onderzocht.