Het sierstuk moet voldoet aan de volgende voorwaarden:
- De jury moet in één oogopslag kunnen zien dat het sierstuk met Kerst te maken heeft.
- Het sierstuk moet gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk en uit 90 procent eetbare producten bestaan. Niet eetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt.
- Het sierstuk mag maximaal 1 meter breed, 1 meter lang en 1 meter hoog zijn.
- Het sierstuk staat twee dagen in de zaal en moet niet gekoeld kunnen worden opgeslagen.
Lees ook:
BakkersVakWedstrijden 2021 gaan door
Planning
Dit jaar worden de BakkersVakWedstrijden gehouden op woensdag 10 november bij het Fries Congrescentrum in Drachten. Producten dienen dinsdag 9 november ingeleverd te worden, dan moeten ook de sierstukken door de deelnemers zelf worden opgebouwd in de wedstrijdzaal in Drachten. In het wedstrijdboekje, dat dit najaar wordt uitgegeven, staat meer informatie over de wedstrijden.