Februari is Villa Joep-taartenmaand tegen neuroblastoom

In februari 2021 organiseert Villa Joep een taartenmaand. Bakkers die mee willen doen, maken een taart en doneren de winst aan Villa Joep, die hiermee een van de agressiefste vormen van kinderkanker bestrijdt.
Voorbeeld van een creatie voor de Villa Joep-taartenmaand

Speciaal voor de actie is een afbeelding gemaakt van een voorbeeldtaart voor de Villa Joep-taartenmaand. De taart is van Bakker Joppen uit Breda, die zelf ook meedoet met de taartenmaand.

Iedere (banket)bakker kan meedoen en deze taart maken of een eigen creatie maken. Het idee is dat bakkers de opbrengst van de Villa Joep-taarten, na aftrek van kosten, doneren aan Villa Joep. Dat kan via de website van Villa Joep.

Villa Joep en neuroblastoom

In Nederland krijgen 25 tot 30 kinderen per jaar de diagnose neuroblastoom. Het is een van de meest agressieve vormen van kinderkanker: 60-70 procent van de kinderen met de zwaarste vorm van dit type kanker, overlijdt.

De onderzoeken die Villa Joep financiert, hebben geleid tot nieuwe inzichten en doorbraken, maar er is nog een lange weg te gaan totdat er medicijnen zijn die kinderen met neuroblastoom kunnen genezen.

Villa Joep is er trots op dat 100% van de ontvangsten uit donaties en acties besteed wordt aan onderzoek. Villa Joep werkt alleen met vrijwilligers, maakt geen kosten voor bijvoorbeeld een kantoor en zoekt sponsors voor de promotie.