Cynthia van der Giessen heeft op 1 april Rubia patisserie geopend in de binnenstad van Deventer. Een luxe patisseriezaak, waar klanten kunnen winkelen, een kop koffie kunnen drinken en een kijkje kunnen nemen in de open keuken. Helaas opende Van der Giessen haar bedrijf midden in de eerste horecasluiting. ‘We kregen dus meteen een flinke klap te verwerken’, blikt de onderneemster terug. ‘We begonnen net een beetje op te krabbelen, vooruit te kijken en voorzichtig te investeren om mooie dingen voor de Kerst te kunnen maken. En toen kwam de tweede horecasluiting. Gelukkig mag onze winkel openblijven en zien we onze (vaste) gasten nog steeds. Wij zoeken zelf geregeld naar wat wij kunnen doen als individu/ bedrijf om mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken en we merkten dat deze behoefte ook bij onze klanten/ gasten speelt.’
Hartverwarmende reacties
Daarom startte ze een actie voor het Deventer Ziekenhuis. ‘De reacties waren hartverwarmend. We zijn meerdere malen sprakeloos geweest toen mensen zelfs tien gebakjes in één keer wilden doneren. Ook is ons initiatief veelvuldig gedeeld in de (social) media.’
In totaal zijn ruim driehonderd gebakjes gedoneerd. Dit aantal heeft Van der Giessen zelf naar boven afgerond; naar vierhonderd. Gisteren werden ze allemaal uitgedeeld. ‘We hebben heel veel lieve en enthousiaste berichten ontvangen van de medewerkers, die ervan hebben genoten. Wat ons betreft was dit een meer dan geslaagd initiatief.’