HAS start cursussen Bakkerijtechnologie en Levensmiddelenmicrobiologie

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen heeft voor het najaar twee nieuwe cursussen op de planning staan. Het gaat om Bakkerijtechnologie en Levensmiddelenmicrobiologie.
Delen:

De cursus Bakkerijtechnologie start op 3 september, met een duur van 16 cursusavonden en 2 practicumdagen. Ze is bedoeld voor bevlogen vakmensen, want een goede bakker weet niet alleen hoe je een lekker brood maakt, maar ook waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten en handelingen tot een smakelijk resultaat leidt. In deze cursus ontdekken deelnemers de technologische achtergrond van de bakkerij: brood, banket en zoetwaren. Aan de hand van deze kennis kunnen zij een eigen stijl ontwikkelen.

Levensmiddelenmicrobiologie: weldoeners en boosdoeners

De cursus Levensmiddelenmicrobiologie begint op 1 september. Deze bestaat uit 8 cursusavonden, waarvan 6 cursusavonden een combinatie zijn van theorie en practicum.
Kennis over micro-organismen is een waardevol hulpmiddel bij het verantwoord omgaan met voedingsmiddelen. Micro-organismen zijn namelijk weldoeners en boosdoeners tegelijkertijd. Ze zijn nuttig bij de productie en houdbaarheid van voedsel, maar zorgen ook voor bederf.