Gaat Nachochilivlaai de Boerenkoolmetworstvlaai evenaren?

In navolging van het succesnummer Boerenkoolmetworstvlaai in 2019 heeft Bakkerij Van Doorn uit Schijndel in aanloop naar carnaval 2020 de Nachochilivlaai gelancheerd. ‘We hopen er toch gauw zo'n 1000 van te verkopen.’
Nachochilivlaai

Niets is Mark van Doorn, die samen met broer Maikel de bakkerij runt, te gek als het om carnaval gaat. Vorig jaar hadden de broers een enorm succes met de verkoop van de Boerenkoolmetworstvlaai. Er gingen er 5000 over de toonbank. ‘We hopen toch wel gauw 1000 Nachochilivlaaien te verkopen, voor de prijs van €7,95′, zegt Mark van Doorn.

De bakker is realistisch als ze de vraag krijgen of de Nachochilivlaai net zo’n succes gaat worden als de vorige vlaai. ‘Hoogstwaarschijnlijk gaan we dat succes niet meer evenaren, maar elk jaar met carnaval een unieke vlaai bedenken is nu wel een traditie geworden’, zegt de bakker breed lachend.

Radiozenders

De vlaai is maandag 3 februari gelanceerd, Omroep Brabant heeft er uitgebreid aandacht aan besteed. En ook Radio 538 en Qmusic hebben de vlaai in hun uitzendingen gehaald.

Vorig jaar dook de media ook vol op het succes van de bijzondere vlaaivariant, toen Boerenkoolmetworstvlaai.

Met Brabants gehakt en jalapeñopeper

Nachochilivlaai is hartig. ‘De vlaai is gemaakt op basis van bechamelsaus met daarin stukjes tomaat, Brabants gehakt, kruiden, twee soorten kaas en jalapeñopeper’, beschrijft Mark van Doorn. ‘Dan bakken we hem. Na het bakken gaat er paprika, nachochips en geraspte kaas op.’

Vegavariant

Ook aan vegetariërs is gedacht met een speciale versie van deze vlaai zonder vlees.